Vastuu työmaan turvallisuudesta painaa työnjohtajan harteita – ”Hyvä osaaminen vähentää paineita”

Työturvallisuus ja sen johtaminen on Skanskalla tunnistettu yhdeksi merkittäväksi tekijäksi, joka lisää työnjohdon kuormitusta. NCC lisäsi tukea nuorille työnjohtajille.

Skanskalla ei ole havaittu työnjohdon jaksamisongelmien lisääntymistä. Kuva: Anne Kurki
Henkilöstöjohtaja Nina Jankola-Väntärin mukaan työnjohtajat ymmärtävät sen merkityksen, joten vastuu painaa heitä. Ajatus työtapaturmasta omalla työmaalla huolestuttaa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Vastuu työmaan turvallisuudesta painaa työnjohtajan harteita – ”Hyvä osaaminen vähentää paineita””

  1. 16 vuotta yhdellä isolla ruotsalaisella rakennusvirmalla urakka porukoissa olleena voin sanoa että on mennyt puurot ja vellit sekaisin työturvallisuudessa. Työnjohto ei enää teidä oikeista töistä mitään, mutta ainut mitä osaavat valvoa niin onko remmi kiinni kypärässä tai valjaat päällä holvilla jolla on kaiteet. Jos kysyy jotain jostain materiaalin rakenteesta soittavat suunnittelijalle ja vastaus tulee viikon päästä. Mitähän niille koulussa opetetaan. Rahasta ei kukaan puhu enää mitään…..haukutaan vain kun ei noudateta työturvallisuutta. Pojanklopit opettavan isää naimaan.

  2. ^Jos työnjohdon aika palaa siihen että viikosta toiseen kytätään työntekijän puutteellista suojainkäyttöä saattaa asiassa olla työntekijällä peiliinkatsoisen paikka…

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi