Kokeile kuukausi maksutta

Työnjohtajan jaksaminen on yhä kovemmalla koetuksella – ”Vastaava on kaikkien tavattavissa kaiken aikaa”

Rakennuslehti pyysi kokemuksia jaksamisesta työnjohtajilta itseltään. Muun muassa kiristynyt työtahti, isot työmaat ja työnteon jatkuva keskeytyminen stressaavat.

Avi haluaa parantaa työturvallisuutta valvonnalla. Kuva: Liisa Takala

Työnjohtajien henkinen kuormitus on lisääntynyt rakentamisen nousukautena. Paineita luovat monet tekijät, muun muassa kiire, talouspaineet, liian kokematon toimihenkilötiimi työmaalla ja alati monimutkaistuvat, suuret työmaat. Rakennuslehti pyysi näkemyksiä jaksamisesta työnjohtajien lisäksi myös yrityksiltä sekä RKL:ltä.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

1 kk koejakso veloituksetta

Tutustu digi-Rakennuslehteen kuukauden ajan veloituksetta ja sitoumuksetta.

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Työnjohtajan jaksaminen on yhä kovemmalla koetuksella – ”Vastaava on kaikkien tavattavissa kaiken aikaa””

  1. Vastaavan työnjohtajan homma on täyttä paskaa. Vähän niinkuin koko rakennusala. Täynnä toinen toistaan viisaampia ”tekijämiehiä”. Yhtä saatanan riitelyä koko ala. Surkeaa shittiä.

  2. Hirveetä valehtelua joka asiassa, aikuiset ihmiset.

  3. Emme siis enään ihmettele miksi alalla on niin toivotonta porukkaa – rakennuttamisesta pääurakointiin ja alihankintaan?

    Muutos voi olla ovella tai sitten ei, viimeisen viisi-kymmenen vuotta on meuhkattu että hommat muuttuu digiajan myötä. Tosiasiassa on tullut vain ylimääräistä tietotekniikkaa käyttöön jonka hyödyllisyyttä ei olla vielä keksitty poislukien oikein tehty tietomalli, jolla runkorakentaminen ja lvis saadaan naitettua huomattavasti mukavammin.

    Omien kokemusten mukaan edes aliresurssointi ei tapa hanketta vaan miehistön yleinen lamaantuminen ja apatia koko asiaa suhteen. Hyvällä porukalla on monelta suunnalta haastaviakin hankkeita runnottu läpi.

    Näin erään korjausrakentajan vastaavan pallilta ihmeteltynä.

  4. Porukka lamaantuu kun riittävän kauan aliresursoidaan ja samat ongelmat toistuu hankkeesta hankkeeseen.

Viimeisimmät näkökulmat