Rakennuslupien kuutiomäärä yhä selvässä laskussa – volyymi jatkoi kasvuaan

Rakennuslupia myönnettiin marras-tammikuun aikana 14,9 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla jaksolla vuotta aiemmin, ilmenee Tilastokeskuksen tilastoista. Rakennustuotannon volyymi kasvoi silti edelleen.

Rakennuslupia myönnettiin marras-tammikuun aikana 14,9 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla jaksolla vuotta aiemmin, ilmenee Tilastokeskuksen tilastoista. Rakennustuotannon volyymi kasvoi silti edelleen.

Lupia kertyi yhteensä 7,5 miljoonaa kuutiometriä. Rakennuslupien kuutiomäärät vähenivät kaikissa rakennustyypeissä paitsi julkisissa palvelurakennuksissa.

Marras-tammikuussa rakennuslupia myönnettiin asuinrakentamiseen 2,6 miljoonaa kuutiometriä. Asuinrakentamisen lupakuutiot vähenivät tuoreimmalla ajanjaksolla 15,0 prosenttia. Rakennuslupia myönnettiin marras-tammikuussa kaikkiaan 8535 asunnolle, kun vuotta aiemmin vastaava luku oli 10791 asuntoa. Kappalemääräisesti luvat vähenivät 20,9 prosenttia.

Liike- ja toimistorakentamisen luvat romahtivat

Marras-tammikuussa liike- ja toimistorakentamisen kuutiomäärä väheni peräti 59,4 prosenttia vuoden takaisesta. Liike- ja toimistorakentamisen kuutiomäärän osuus koko rakentamisesta on vähentynyt vuodessa 18 prosentista tämänhetkiseen 8,6 prosenttiin.

Rakennustuotannon volyymin kasvu hiipui yhä

Volyymi eli käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi marras-tammikuussa 2,5 prosenttia vuoden takaisesta. Asuinrakentamisen volyymi pysyi lähes vuoden takaisella tasolla, kasvua oli 0,2 prosenttia. Muun kuin asuinrakentamisen volyymi kasvoi 4,7 prosenttia.

Samaan aikaan rakennushankkeita aloitettiin tilavuudella mitattuna 10,3 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuslupien kuutiomäärä yhä selvässä laskussa – volyymi jatkoi kasvuaan”

Vastaa