Lopullinen päätös tehty: Raide-Jokeria voidaan alkaa rakentaa kesäkuussa

Työt alkavat rakennusaikaisilla liikennejärjestelyillä ja maaleikkauksilla useassa eri kohteessa.

Kehä I:n ylittävä silta Espoon Laajalahdessa on yksi Raide-Jokerin kahdestatoita täysin uudesta sillasta. Havainnekuva. Kuva: Helsingin kaupunki

Raide-Jokerin työmailla voidaan iskeä lapio maahan kesäkuussa. Tämä varmistui lopullisesti maanantaina, kun Espoonkin kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan pikaraitiotien aiempaa korkeamman kustannusarvion.

Äänet menivät ratkaisevassa äänestyksessä 53–17, kun viisi valtuutettua äänesti tyhjää.

Helsingissä vastaava päätös tehtiin maaliskuussa, joten poliitikot ovat nyt molemmissa kaupungeissa antaneet lopullisen luvan 386 miljoonan raideyhteyden rakentamiselle. Helsingin osuus on 268 miljoonaa ja Espoon 118 miljoonaa euroa.

Hinta-arvioon tuli tammikuussa yli 90 miljoonaa lisää verrattuna aiempiin laskelmiin. Siksi tarvittiin uusi kierros valtuustoissa.

Seuraavaksi allianssihankkeesta allekirjoitetaan sopimus toukokuun aikana. Sitten kesäkuussa on tarkoitus alkaa töihin useassa kohteessa molemmissa kaupungeissa. Paikoista tiedotetaan tarkemmin toukokuun aikana, mutta ihan ensimmäisenä tehdään työnaikaisia liikennejärjestelyjä, maaleikkauksia ja johtosiirtoja.

Raitiovaunujen olisi tarkoitus alkaa kulkea kesäkuussa 2024.

Raide-Jokerin urakoitsijat ovat YIT ja NRC eli entinen VR Track, raitiotien suunnittelevat Sitowise, Ramboll ja NRC.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lopullinen päätös tehty: Raide-Jokeria voidaan alkaa rakentaa kesäkuussa”

Jätä kommentti