YIT kunnostaa konttiterminaalin Liettuassa ja rakentaa elinkaarimallilla koulun Helsinkiin

YIT ja ahtausyritys Klaipedos Smelte ovat allekirjoittaneet sopimuksen satamakaupunki Klaipėdassa, Nemunas-kadulla sijaitsevan konttiterminaalin kunnostusurakasta.

Klaipedan satama. Kuva: Andrius Pelakauskas & Matas Baranauskas

Hankkeen aikana uudistetaan 80000 neliömetriä rahtialuetta. Urakkaan kuuluu myös maanalaisen viemäriverkoston ja valaistuksen asentaminen terminaaliin.

Terminaalin kunnostustyöt alkavat lähiaikoina. Hanke on tarkoitus saada päätökseen vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä.

Klaipedos Smelten tavoitteena on lisätä uudistuksen avulla konttiterminaalin kapasiteettia.

YIT on toteuttanut Klaipedos Smeltelle aiemmin myös kontinjakelukeskuksen satamaan.

Lukio Vuosaareen elinkaarimallilla

YIT ja Caverion Suomi ovat allekirjoittaneet sopimuksen Helsingin kaupungin kanssa Vuosaaren lukion toteuttamisesta elinkaarimallilla. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 32 miljoonaa euroa, josta YIT:n osuus on noin 19 miljoonaa euroa.

Työt alkavat toukokuussa 2019. Uusien tilojen on määrä olla käytettävissä kesällä 2021.

YIT vastaa lukion suunnittelusta ja rakentamisesta. Caverion vastaa uudisrakennuksen talotekniikan kokonaistoimituksesta suunnitteluineen. Rakennuksen valmistumisen jälkeen Caverion vastaa kiinteistön huollosta ja kunnossapidosta sekä tavoitteen mukaisesta energiankulutuksesta 20 vuotta.

Kyseessä on Helsingin kaupungin ensimmäinen elinkaarihanke. Lukion tilat suunnitellaan vastaamaan uuden opetussuunnitelman vaatimuksia. 900 opiskelijalle rakennettavat tilat toimivat myös alueellisena monitoimitalona iltaisin ja viikonloppuisin.

”Helsingin kaupunki saa pitkän tauon jälkeen rakentaa uuden lukion. Elinkaarimalli tuo kaupungille mahdollisuuden parempaan laaturiskien hallintaan”, projektinjohtaja Vuokko Uusikangas Helsingin kaupunkiympäristön rakennuttamispalvelusta kertoo tiedotteessa.

YIT ja Caverion Suomi ovat myös aiemmin toteuttaneet lukuisia elinkaarihankkeita yhdessä, esimerkiksi Kirstin ja Viherlaakson koulut Espoossa, Torkinmäen koulu Kokkolassa sekä Nummikeskus Hämeenlinnassa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT kunnostaa konttiterminaalin Liettuassa ja rakentaa elinkaarimallilla koulun Helsinkiin”

Vastaa