Kokeile kuukausi maksutta

Leanheat siirtyi kokonaan Danfossin omistukseen

Danfoss on nostanut omistuksensa suomalaisen Leanheatin osakkeista 100 prosenttiin. Suomalaisyhtiö on erikoistunut kaukolämmitteisten rakennusten lämmityksen valvontaan, ohjaamiseen ja optimointiin tekoälyn sekä antureiden avulla.

Yhtiöt aloittivat yhteistyön vuonna 2016, jolloin Danfoss myös sijoitti Leanheatiin. Danfoss on vähitellen kasvattanut omistusosuuttaan, ja nyt allekirjoitetulla sopimuksella loputkin osakkeet siirtyivät tanskalaisyhtiön omistukseen.

Danfossin järjestelmä- ja sovellusosaamisen yhdistäminen Leanheatin vahvaan osaamiseen analytiikkaohjelmistojen kehittämisessä vahvistaa markkina-asemaa tärkeissä segmenteissä, kuten kerrostalomarkkinoilla ja kaukolämpöjärjestelmissä. Lisäksi osto vahvistaa Danfossin ydintoimintojen digitalisointia.

”Kolmen viime vuoden aikana olemme tutustuneet toisiimme niin yritys- kuin yksilötasollakin. Arvostamme Leanheatin kehittämää ja markkinoille tuomaa teknologiaa, heidän asiantuntevaa henkilöstöään sekä vahvaa yrittäjäasennetta. Tämä on Leanheatin arvokas ydin, jonka haluamme säilyttää myös jatkossa”, Danfoss Heating -liiketoimintojen johtaja Lars Tveen sanoo tiedotteessa.

Leanheatin osto tuo uusia innovatiivisia, täydentäviä palveluja ja liiketoimintamalleja Danfoss Heating -liiketoimintaan, jossa Leanheat jatkaa toimintaansa omana liiketoimintayksikkönä nykyisen toimitusjohtaja Jukka Ahon johdolla.

Leanheatin tekoälyyn pohjautuvan ratkaisun kehitys alkoi 2011, jolloin ensimmäiset pilottiprojektit alkoivat. Vuodesta 2016 vuoteen 2019 Leanheatin henkilöstö on kasvanut 12:sta 50:een. Vuoden 2018 loppuun mennessä Leanheatin ratkaisu oli asennettu 100000 asuntoon maailmanlaajuisesti, ja tavoitteena on miljoonan asunnon rajapyykki vuonna 2022.

”Olen erittäin tyytyväinen sekä liiketoimintamme kehitykseen että viime vuosien kumppanuuteen Danfossin kanssa. Päätöksemme yhteistyön aloittamisesta vuonna 2016 mahdollisti meille huomattavasti ennakoitua nopeamman etenemisen kohti vahvaa johtoasemaa tekoälyn ja antureiden avulla tehtävässä energiaoptimoinnissa. Kasvupolkumme seuraavassa vaiheessa keskeinen tavoite on laajentumisen kiihdyttäminen kansainvälisillä markkinoilla”, Jukka Aho sanoo.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Leanheat siirtyi kokonaan Danfossin omistukseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat