Raksystems ostaa ruotsalaisen konsulttiyhtiön

Raksystems Insinööritoimisto oy laajentaa Pohjoismaihin ostamalla Dry-IT:n.

Raksystemsin toimitusjohtaja Marko Malmivaara

Dry-IT AB on erikoistunut suunnittelun ja rakentamisen aikaiseen kosteudenhallintaan. Se tunnetaan myös energiatehokkaan rakentamisen ja hallinnon edistäjänä sekä isojen kiinteistöjen ympäristösertifikaateista.

Yritys on perustettu vuonna 1999 ja työllistää 80 asiantuntijaa. Sen pääasialliset toimialueet ovat Tukholma, Göteborg, Malmö ja Uppsala. Yrityksen asiakkaita ovat muun muassa Skanska, NCC, Peab sekä Akademiska Huset.

Ruotsi on jatkossa Raksystemsin kasvun keskipisteessä

Raksystems päätti vuoden 2018 lopulla aloittaa kansainvälistymisen ja on etsinyt Ruotsista ostettavaa yritystä jo jonkin aikaa.

”Jo ensitapaamisella kävi selväksi, että Dry-IT on Raksystemsin kaltainen toimija Ruotsissa,” Raksystemsin toimitusjohtaja Marko Malmivaara kertoo tiedotteessa.

”Dry-IT:n ajatukset tulevasta, tapa palvella asiakkaita ja toimia sekä yrityksen sisäiset arvot ovat hyvin samankaltaisia kuin Raksystemsillä.”

Malmivaaran mukaan kauppa tukee Raksystemsin tavoitetta olla Pohjoismaiden johtava asiantuntija kiinteistöjen hyvinvoinnin, kosteudenhallinnan, energiatehokkuuden sekä kestävän kehityksen osa-alueilla.

”Dry-IT:llä ja Raksystemsillä on monia yhteisiä asiakkaita, jotka toimivat laajemmin Pohjoismaissa ja näin voimme jatkossa palvella heitä entistä paremmin. Yrityksillämme on useita toisia täydentäviä palveluita, joista saamme tukea niin asiakaspalveluun kuin kasvuun”, Dry-IT:n toimitusjohtaja Jan Havik sanoo.

Ruotsissa olevat asiakkaat ovat jatkossa kotimaan markkinoiden lisäksi yksi Raksystems-konsernin kasvun keskipisteistä.

Liikevaihto nousee yli 30 miljoonan

Yhtiöiden toimintoja kehitetään siten, että Raksystems-konserni näyttäytyy yhtenä pohjoismaisena konsernina.

Konsernin emoyhtiö pysyy Suomessa, ja Ruotsin johto vastaa Dry-IT:n toiminnasta Ruotsissa Suomen konsernijohto ja tukitoiminnot tukenaan.

Kauppakirja on allekirjoitettu 10. toukokuuta ja sen täytäntöönpanopäivä on 28. toukokuuta.

Kaupan jälkeen Raksystems-konsernin pro forma -liikevaihto ylittää 30 miljoonaa euroa. Konsernin henkilöstömäärä nousee puolestaan kolmeensataan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Raksystems ostaa ruotsalaisen konsulttiyhtiön”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat