Kokeile kuukausi maksutta

Talotekniikkavalmistaja aloittaa yt-neuvottelut

Pohjoismaiseen konserniin kuuluva suomalaisyhtiö aikoo järjestellä tuotantonsa uudelleen.

Sanka on toimittanut kylpyhuonekalusteet esimerkiksi Allure of the Seas -loistoristeilijälle. Kuva: Royal Caribbean International
Kuuntele juttu

Kylpyhuonekalusteisiin erikoistuneen Sanka oy:n Loviisan tehdas aiotaan Rakennuslehden saamien tietojen mukaan sulkea kokonaan.

Ruotsalaiseen Inr Groupiin nykyään kuuluva ja vuonna 1950 toimintansa perheyhtiönä aloittanut Sanka työllistää Loviisassa 19 työntekijää, joista osalle tarjotaan töitä yhtiön muissa toimipisteissä.

Tehtaan alasajon jälkeen Sanka toimii Inr:n myyntiyhtiönä Suomessa.

”Muutos lisää olemassa olevan kapasiteetin käyttöastetta, vähentää kustannusrakennetta ja varmistaa asiantuntemuksen. Tuotantovolyymien keskittyminen vähentää myös logistiikan monimutkaisuutta ja lisää siten Inr-konsernin kilpailukykyä”, yhtiön Suomen maajohtaja Petteri Tarkio kertoo.

Perinteikäs design-talo

Sanka tunnetaan erityisesti design-muovituotteiden valmistamisesta ja yhteistyöstä suomalaisten muotoilijoiden kanssa. Sen tunnetuimpiin tuotteisiin kuuluvat esimerkiksi alkuperäiset Lokki- ja Modern Art -valaisimet. Suihkukalusteiden valmistamisen yhtiö aloitti 1970.

Vuonna 2010 Sankan toimitusjohtaja Tapani Myllyksen perhe myi yhtiön pohjoismaiselle pääomasijoitusyhtiö Capmanille.

Sanka on toimittanut myös maailman suurimpien ja Suomessa valmistettujen Oasis of the Seas – ja Allure of the Seas – risteilyalusten suihkukalusteet.

Yhtiön liikevaihto on viime vuosina ollut noin viisi miljoonaa euroa vuodessa ja tulos lievästi tappiollinen.

Inr eli Iconic nordic rooms on pohjoismainen kylpyhuonekaluja valmistava yritys. Se on osa vuonna 2010 perustettua Vanna Groupia, jonka puolestaan omistaa pääomasijoittaja Capmanin rahasto. Konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli 399 miljoonaa Ruotsin kruunua eli nykykurssilla noin 37 miljoonaa euroa.

Edit: Juttua täydennetty maajohtajan kommenteilla 21.5. kello 16.14.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Talotekniikkavalmistaja aloittaa yt-neuvottelut”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat