Uponorin Luomakoski: Uudelleenjärjestelyt alkoivat parantaa kannattavuutta

Talotekniikkavalmistaja Uponorin tulos laski ja liikevaihto supistui ensimmäisellä neljänneksellä, kun Uponorin asiakkaat lykkäsivät hankintojaan Euroopassa ennen uuden tuotteen markkinoille tuloa.

Yhtiö pitää ohjeistuksensa ennallaan.

Uponorin tulos ennen veroja heikkeni tammi-maaliskuussa 9,8 miljoonaan euroon viime vuoden 13,2 miljoonasta eurosta.

Vertailukelpoinen liiketulos laski 16 prosenttia 14,3 miljoonaan euroon vertailukauden 17,0 miljoonasta eurosta. Osakekohtainen tulos oli 0,10 euroa, kun se vuotta aiemmin oli 0,11 euroa.

Uponorin toimitusjohtaja Jyri Luomakosken mukaan uudelleenjärjestelyt alkoivat parantaa yhtiön Talotekniikka – Eurooppa -segmentin kannattavuutta ensimmäisellä neljänneksellä, mutta jakelijoiden ostokäyttäytyminen laski liikevaihtoa.

Uponor lanseerasi uusia tuotteita sanitaatio- ja lämmitysalan ISH-messuilla maaliskuussa. ”Lanseeraus vaikutti negatiivisesti Talotekniikka – Eurooppa -liiketoiminnan liikevaihtoon ja kannattavuuteen, sillä kahta tuotevalikoimaa ja niihin liittyviä varastoja jouduttiin ylläpitämään samanaikaisesti ja asiakkaat lykkäsivät hankintojaan”, Luomakoski sanoo.

Kannattavuutta heikensivät kuljetusalan kapasiteettiongelmat

Uponorin liikevaihto supistui kymmenisen prosenttia 248,9 miljoonaan euroon 276,9 miljoonasta eurosta. Valuuttakurssimuutokset huomioiden liikevaihto laski 2,2 prosenttia.

Luomakosken mukaan Pohjois-Amerikassa Uponorin asiakkaat täydensivät varastojaan vuoden lopussa. Se heikensi tammi-maaliskuun tulosta. Kannattavuutta heikensivät myös kuljetusalan kapasiteettiongelmat.

”Yleiset odotukset rakennusmarkkinan kasvusta vuodelle 2019 ovat laskeneet, millä on todennäköisesti vaikutusta näkymiimme Pohjois-Amerikan markkinoilla.”

Uponorin mukaan rakennusmarkkinat ovat pysyneet pääsääntöisesti terveellä tasolla Euroopassa ja Yhdysvalloissa, vaikka joillakin markkina-alueilla on nähtävissä hiipumisen merkkejä.

Uponor pitää helmikuussa annetun ohjeistuksensa ennallaan. Uponor odottaa, että sen liikevaihto yltää tänä vuonna viime vuoden tasolle ilman myytyjä Uponor Infran Pohjois-Amerikan ja Zent-Frengerin liiketoimintoja. Vertailukelpoisen liiketuloksen yhtiö ennakoi paranevan viime vuoden tasosta ilman myytyjä toimintoja.

Uponor myi Uponor Infran Pohjois-Amerikan liiketoiminnan ja Zent-Frengerin viime syksynä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uponorin Luomakoski: Uudelleenjärjestelyt alkoivat parantaa kannattavuutta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi