Caverion vastaa bruttoalaltaan noin 27 500 neliömetrin sairaalarakennuksen sähköistysprojektista.

Caverion sähköistää Seinäjoen keskussairaalan M-talon – haastava projekti arvoltaan 7,7 miljoonaa euroa

Caverion vastaa bruttoalaltaan noin 27 500 neliömetrin sairaalarakennuksen sähköistysprojektista.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Caverion toteuttaa Seinäjoen keskussairaalan uuden M-talon sähköistysurakan. Energiatehokkaan M-talon rakennuttajana toimii Kiinteistö Oy Seinäjoen Terveysteknologiakeskus Mediwest. Caverionin sopimuksen arvo on noin 7,7 miljoonaa euroa.

Hanke käsittää 5-kerroksisen elementti- ja paikallavalurakenteisen sairaalarakennuksen ja varavoimakonerakennuksen sekä pohja- ja kellarikerroksen tunneleineen.

”M-talon energiatehokkuuteen kiinnitettiin huomiota jo suunnittelusta lähtien. Energiaoptimoinnin avulla päädyttiin tuottamaan osa lämpö- ja jäädytystarpeesta maalämpöä hyödyntäen. Myös valaistus toteutetaan energiaa säästävänä led-valaistuksena, jota ohjataan päivänvalo- ja läsnäolotunnistimilla”, projektipäällikkö Tapani Harju M-talo Mediwestistä sanoo tiedotteessa.

”Sairaalarakennuksen sähköistys on haastava työ ja haluamme osaltamme varmistaa, että sairaala on valmistuessaan turvallinen ja käyttäjäystävällinen niin potilaille kuin henkilökunnallekin”, Caverion Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen sanoo.

Vuonna 2021 Kyrkösjärven rantaan, kantasairaalan yhteyteen valmistuva M-talo tarjoaa tilat modernille hoidolle. Siihen sijoittuvat Seinäjoen aikuispsykiatrian, lasten ja nuorisopsykiatrian ja päihdehuollon toimitilat.

Sairaalatilojen lisäksi pääaulan yhteyteen tulee myös kirjasto- ja ravintolatoimintaa sekä järjestöjen ja kokemusasiantuntijoiden tiloja. M-talon suunnittelussa on huomioitu fyysisen ympäristön vaikutus toipumiseen.

Tutkimuksissa on todettu mm. luonnolla, taiteella, yhden hengen potilashuoneilla, valolla, luonnollisilla materiaaleilla, akustiikalla olevan toipumista ja työhyvinvointia tukevia vaikutuksia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverion sähköistää Seinäjoen keskussairaalan M-talon – haastava projekti arvoltaan 7,7 miljoonaa euroa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi