Infra-alan toimistot yhdistävät voimiaan: A-Insinöörit ja Proxion strategiseen kumppanuuteen – taustalla hallitusohjelman satsaukset raideliikenteeseen

Rakentamisen suunnittelu- ja konsulttiyhtiö A-Insinöörit ja raideinfrastruktuuriin erikoistunut suunnittelu- ja konsulttiyhtiö Proxion ovat sopineet strategisesta kumppanuudesta.

Proxionin Mikko Saarinen (vas.) ja A-Insinöörien Vesa Järvinen.

Strateginen kumppanuus yhdistää Proxionin turvalaite-, sähkö-, ratainfra- ja raideliikenneosaamisen A-Insinöörien geo-, tunneli-, silta-, katu- ja tiesuunnitteluosaamiseen, virtuaaliteknologiaan sekä kokemukseen yhteistoiminnallisista hankintamalleista. Kumppanuussopimus allekirjoitettiin 10. kesäkuuta.

Suunnitteluryhmittymä tähtää johtavaksi raideliikenteen asiantuntijaksi Suomessa.

Uuden hallitusohjelman mukaan Suomessa tullaan käynnistämään useita isoja ratahankkeita. Nopeita ratayhteyksiä aiotaan edistää Helsingistä Turun, Tampereen ja idän suuntaan. Lisäksi henkilöliikenteen mahdollinen kilpailun avautuminen tarjoaa mahdollisuuden kehittää seutukunnallisia raideyhteyksiä.

“Suomeen on mahdollista tuoda raitiojuna-raideliikennemalli, jossa kalusto liikennöi sekä kaupungin sisäisellä raitiotieverkolla että kaupunkien välisellä rataverkolla. Vastaavat liikennemallit ovat arkipäivää muualla Euroopassa”, liiketoimintajohtaja Mikko Saarinen Proxionilta kertoo.

Selvitystyöt kaupunkiraideliikenteen edellytyksiksi ovat käynnissä mm. Jyväskylän, Lahden sekä Kuopion seudulla.

“Kansainvälisiä toteutus- ja rahoitusmalleja soveltamalla pystymme saavuttamaan ilmastotavoitteet ja ylläpitämään useita kasvukeskuksia. Suomen rataverkon yhdistäminen eurooppalaiseen rataverkkoon parantaisi puolestaan teollisuuden kilpailukykyä kansainvälisellä tasolla”, toimialajohtaja Vesa Järvinen A-Insinööreistä toteaa.

Raideliikennesuunnittelu ja rautatietekniikka ovat erikoisosaamisalueita, joihin ei ole olemassa valmista koulutusväylää.

“Yhteisellä kokoonpanolla varmistamme vahvemman pohjan myös sille, että alalle saadaan uusia osaajia”, Vesa Järvinen sanoo.

Proxionin ja A-Insinöörien yhdessä tarjoamat suunnittelupalvelut kattavat yhtiöiden mukaan käytännössä kaikki raideinfran vaatimat tekniikka-alueet ja suunnittelun osa-alueet esiselvityksistä ja hankearvioista rakentamissuunnitteluun.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Infra-alan toimistot yhdistävät voimiaan: A-Insinöörit ja Proxion strategiseen kumppanuuteen – taustalla hallitusohjelman satsaukset raideliikenteeseen”

  1. Hienoa, nyt saadaan uusi energinen ja innovatiivinen toimisto joka haastaa vanhat urautuneet toimijat.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi