Kokeile kuukausi maksutta

Jyväskylän yliopiston kirjasto uudistuu – tavoitteena parantaa merkittävästi arvorakennuksen energiatehokkuutta

Skanska aloittaa Jyväskylän yliopiston kirjaston peruskorjauksen.

Tiedotteen mukaan Suomen Yliopistokiinteistöjen omistama Jyväskylän Seminaarinmäen kampuksella sijaitseva kirjasto käy prosessissa läpi perusteellisen uudistuksen. Peruskorjaus jatkuu vuoteen 2021.

”Hankkeen kehitysvaihe on kestänyt puolisen vuotta, ja nyt voimme siirtyä toteutusvaiheeseen”, Suomen Yliopistokiinteistöt oy:n johtaja Aki Havia sanoo.

Hankkeessa tavoitteena on rakennuksen ympäristötehokkuuden merkittävä parantaminen, mikä tarkoittaa niin rakennuksen tekniikan, rakenteiden kuin pintojen uusimista. Jyväskylän yliopiston kirjastolle tavoitellaan Breeam-ympäristösertifikaatin tasoa excellent.

”Käyttämämme Breeam-sertifikaatti tekee vastuullisuustyön rakennushankkeessa näkyväksi monin eri tavoin. Energiatehokkuutta kohennetaan esimerkiksi uusimalla talotekniikkaa ja julkisivumateriaaleja”, Havia kertoo.

Skanskan yksikönjohtaja Noora Sokero kertoo Rakennuslehdelle, että kirjasto on mielenkiintoinen hanke muun muassa ympäristötehokkuustavoitteiden kannalta. ”Kehitysvaiheessa oli tärkeää varmistaa, että talotekniset ja rakennustekniset ratkaisut ovat myös tältä osin toimivia.”

Vuonna 1974 rakennettu kirjastorakennus on arkkitehti Arto Sipisen (1936–2017) suunnittelema. Se edustaa valtakunnallisesti arvokasta rakennettua kulttuuriperintöä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylän yliopiston kirjasto uudistuu – tavoitteena parantaa merkittävästi arvorakennuksen energiatehokkuutta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat