Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni – rakennustuotannon volyymi kasvoi

Rakennuslupia myönnettiin vuoden 2019 helmi-huhtikuun aikana 8,8 miljoonalle kuutiometrille, joka oli 25,7 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla jaksolla vuotta aiemmin, Tilastokeskus kertoo.

Rakennuslupia myönnettiin vuoden 2019 helmi-huhtikuun aikana 8,8 miljoonalle kuutiometrille, joka oli 25,7 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla jaksolla vuotta aiemmin, Tilastokeskus kertoo.

Kuutiomäärä väheni kaikissa rakennustyypeissä reilusti vuoden takaisesta ajanjaksosta. Liike- ja toimistorakennusten ja julkisten palvelurakennusten lupakuutiomäärät vähenivät eniten, lähes 34 prosenttia.

Helmi-huhtikuun aikana rakennuslupia myönnettiin asuinrakentamiseen 2,7 miljoonaa kuutiometriä, kun samaan aikaan vuotta aiemmin määrä oli 3,3 miljoonaa kuutiometriä. Kaikkien talotyyppien kuutiomäärät vähenivät vuoden takaisesta. Asuinkerrostalojen kuutiomäärä väheni 21,2 prosenttia, rivi- ja ketjutalojen 5,8 prosenttia ja erillisten pientalojen 13,2 prosenttia.

Rakennuslupia myönnettiin helmi-huhtikuun aikana kaikkiaan 9196 asunnolle, kun vuotta aiemmin vastaava luku oli 11522 asuntoa. Rakennuslupien lukumäärä asunnoille väheni 20,2 prosenttia vuoden takaisesta.

Volyymi eli käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi vuoden 2019 helmi-huhtikuussa 1,2 prosenttia vuoden takaisesta. Asuinrakentamisen volyymi väheni ajanjaksolla 3,0 prosenttia, muun kuin asuinrakentamisen volyymi kasvoi puolestaan 4,9 prosenttia. Samaan aikaan rakennushankkeita aloitettiin tilavuudella mitattuna 2,0 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinrakentamisen aloituksia oli 1,6 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni – rakennustuotannon volyymi kasvoi”

Jätä kommentti