Kokeile kuukausi maksutta

Ranskalainen konevuokrausyhtiö Loxam ostamassa Ramirentin – kauppasumma lähes miljardi euroa

Ranskalainen konevuokrausyhtiö Loxam tekee julkisen ostotarjouksen Ramirentin ostamiseksi noin 970 miljoonalla eurolla.

Ramirent on menossa ulkomaiseen omistukseen. Kuva: Ramirent

Loxam tarjoaa Ramirentin osakkeenomistajille 9,00 euroa jokaista osaketta kohden. Tarjouksen preemio on 65,4 prosenttia verrattuna Ramirentin osakkeen päätöskurssiin Helsingin pörssissä perjantaina, Ramirent kertoo tiedotteessaan.

Yhtiön osake oli kovassa nousussa aamulla Helsingin pörssissä. Osakkeen arvo oli kello 10.30 noussut 64,3 prosenttia.

Ramirentin hallitus suosittelee yksimielisesti Ramirentin osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä.

”Loxamin tarjous luo yleiseurooppalaisen konevuokraamoyrityksen laajalla palvelutarjonnalla, hyvin diversifioidulla liiketoimintamallilla sekä alustan tulevaisuuden kasvulle, joka palvelee sekä asiakkaiden tarpeita että työntekijöiden kehitystä. Lisäksi Loxamin tarjoama hinta tarjoaa houkuttelevan käteispreemion osakkeenomistajillemme”, sanoo Ramirentin hallituksen puheenjohtaja Ulf Lundahl tiedotteessa.

Ramirentin suuret osakkeenomistajat ruotsalainen Nordstjernan ja JuliusTallberg sekä Ramirentin toimitusjohtaja Tapio Kolunsarka ja talousjohtaja Jukka Havia ovat sitoutuneet peruuttamattomasti hyväksymään ostotarjouksen. Nämä sitoumukset edustavat yhteensä noin 31,9 prosenttia Ramirentin kaikista osakkeista.

Uuden yhtiön liikevaihto olisi 2,2 miljardia euroa

Loxamin vuoden 2018 konsolidoitu liikevaihto oli 1 483 miljoonaa euroa ja sillä on arviolta 8 000 työntekijää. Loxamin yli 766 konevuokraamon verkosto toimii 13 Euroopan valtiossa, jotka ovat Ranska, Saksa, Yhdistynyt Kuningaskunta, Irlanti, Belgia, Sveitsi, Espanja, Portugal, Luxemburg, Alankomaat, Tanska, Norja ja Italia. Lisäksi konevuokraamoita on Lähi-idässä, Marokossa ja Brasiliassa. Loxamilla oli viime vuoden lopussa yhteensä noin 350 000 vuokrakonetta ja -laitetta.

Ramirent toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Tšekissä, Slovakiassa ja Puolassa. Ramirent on yksi Pohjoismaiden ja Itä-Euroopan johtavista konevuokrausyhtiöistä vuoden 2018 712 miljoonan euron liikevaihdollaan ja 107 miljoonan euron vertailukelpoisella liiketoiminnan tuloksellaan. Ramirentilla on 2 900 työntekijää ja 294 konevuokraamon verkosto.

Loxamin ja Ramirentin yhdistyminen luo konevuokraustoimijan, jonka yhteenlaskettu liikevaihto olisi 2,2 miljardia euroa (vuoden 2018 raportoitujen lukujen perusteella) ja jolla olisi Euroopan laajin konevuokraamojen verkosto (yli 1 000 konevuokraamoa) sekä monipuolisin kalusto (yli 600 000 yksikköä). Uusi yhtiö tulisi nousemaan myös kansainvälisesti yhdeksi johtavista konevuokraajista.

”Yhdistämällä Ramirentin tärkeä markkina-asema Pohjoismaissa ja Itä-Euroopassa sekä Loxamin vahva markkina-asema Länsi- ja Etelä-Euroopassa luodaan ainutlaatuisesti asemoitunut, mittakaavaltaan, joustavuudeltaan sekä kansainväliseltä saavutettavuudeltaan laajentunut yhtiö, joka pystyy palvelemaan asiakkaitaan entistä monipuolisemmin, sitouttamaan työntekijänsä entistä houkuttelevammin ja tuottamaan hyötyä sidosryhmilleen”, Ramirentin tiedotteessa todetaan.

Loxam on toteuttanut yli 20 yrityskauppaa viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ranskalainen konevuokrausyhtiö Loxam ostamassa Ramirentin – kauppasumma lähes miljardi euroa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat