Ullanlinnan hulppeimmat merinäköalat myytiin lähes 25 miljoonalla eurolla

Myyntipäätöksen taustalla oli kiinteistön vaatima laaja remontti.

Merikatu 5:ssä Ullanlinnassa on tällä hetkellä vuokra-asuntoja. Kuva on vuodelta 2011. Kuva: Ari-Veikko Peltonen

Yhdelle Helsingin arvokkaimmista kaduista syntyy uusia, mahdollisesti kaupungin kalleimpiin kuuluvia asuntoja.

Suomen Punainen Risti on myynyt Ullanlinnan Merikatu 5:n kiinteistön 24,4 miljoonalla eurolla. Ostaja on Grand Horizon Helsinki -niminen asunto-osakeyhtiö.

Yhtiön taustalla olevat tahot ovat juuri saamassa valmiiksi Korkeavuorenkatu 21:n eli niin sanotun Ohranan talon muutoksen toimistoista luksusasunnoiksi.

Merikatu 5:ssä on tällä hetkellä vuokra-asuntoja, mutta tulevaisuudessa siinä saattaa olla Helsingin kalleimpia omistusasuntoja. Talon kadunpuoleisista huoneista on esteetön merinäköala.

”Kyseessä on niin hieno kohde, että arvokkaita huoneistoja siihen väkisin tulee”, sanoo Grand Horizon Helsingin markkinointijohtaja Kati Ståhlberg.

Suomen Punainen Risti on omistanut kiinteistön jatkosodan päättymisestä lähtien. Järjestö sai sen lahjoituksena Suojeluskuntajärjestöltä. Alun perin talo rakennettiin Suojeluskunnan upseeriston ja heidän perheidensä asunnoiksi.

Talo vaatii isoja korjauksia

Arkkitehtitoimisto Frosterus & Gripenbergin suunnittelema, vuonna 1925 valmistunut rakennus kaipaa nyt merkittäviä korjauksia.

”Järjestön talouden näkökulmasta siitä on parempi luopua” kertoo Suomen Punaisen Ristin talous- ja henkilöstöjohtaja Tapani Väisänen tiedotteessa.

Markkinointijohtaja Ståhlberg kertoo, että talo vaatii ainakin julkisivuremontin ja putkiremontin. Tarkkoja suunnitelmia päästään tekemään loppuvuodesta.

”Kiinteistössä on tällä hetkellä vuokra-asuntoja ja toistaiseksi tilanne säilyy ennallaan”, toteaa Ståhlberg.

Remontin jälkeen asunnot muutetaan omistusasunnoiksi. Helsingin vanhojen asuntojen keskineliöhinta oli huhtikuussa 4 240 euroa. Kalleimmissa uusissa kohteissa hinnat ovat olleet jopa noin 15 000 euroa neliöltä.

Onko kyseessä mahdollisesti tulevaisuuden Helsingin kalleimmat asunnot?

”Paikkakin sen jo kertoo, että siihen on arvokohde tulossa”, Ståhlberg sanoo antamatta suoraa vastausta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ullanlinnan hulppeimmat merinäköalat myytiin lähes 25 miljoonalla eurolla”

Vastaa