Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat alkuvuonna

Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat tammi-maaliskuussa koko maassa.

Kuva: Merja Mannila

Laskua kertyi keskimäärin 2,6 prosenttia edellisvuodesta.

Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 1,1 prosenttia ja muualla maassa 2,8 prosenttia. Viime vuoden loka-joulukuuhun verrattuna vanhojen omakotitalojen hintojen lasku kuitenkin taittui, sillä loppuvuoteen verrattuna hinnat nousivat 0,5 prosenttia.

Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen kiinteistöjen hintaindeksistä, jonka laadinnassa käytetään Maanmittauslaitoksen ylläpitämän kiinteistöjen kaupparekisterin tietoja.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat alkuvuonna”

  1. Mikä menee alas, tulee myös ylös. Heiluriliikettä ja muoti-ilmiöitä. Kun tämä nykyinen kolkytplus-hipsterijengi vähän ikääntyy, niin saattaa hyvien kulkuyhteyksien varrella oleva suuren kaupungin OKT olla vielä heillekin kova sana perhekoon kasvaessa ja bile- ja älämölöövaihteen mennessä pienemmälle.

    Syrjässä olevat talot sitten erikseen, vaikea nähdä niiden arvokehityksessä mitään myönteistä. No jollei nyt sitten etätöiden ja sähköisen liikenteen yleistyminen tosiaan joskus kasva arvoon arvaamattomaan, koska silloin ei tarvitse enää tuntea huonoa omatuntoa autoilusta, ja entistä useamman duunipäivän voi joka tapauksessa tehdä himasta. Mutta jossittelua tämä, nähtäväksi jää.

    On niin, että hän, joka ei ole viheranarkisti 16-vuotiaana, on sydämetön. Mutta hän, joka on sitä vielä päälle nelikymppisenäkin, on sitten taas idiootti. Joten ikääntyminen ja keskiluokkaistuminen vaikuttaa kaikkeen – ja niin myös suurimman osan asumisvalintoihin.

Jätä kommentti