Kokeile kuukausi maksutta

YIT sai kymmenien miljoonien arvoisen elinkaarihankkeen Pudasjärveltä

YIT ja Pudasjärven kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen monitoimikeskuksen rakentamisesta Pudasjärvelle.

Pudasjärven Hyvän Olon Keskus toteutetaan elinkaarimallilla, ja se käsittää tilat terveydenhuollon, kuntoutustoiminnan, sosiaalitoimen, kulttuuritoimen, kirjaston ja nuorisotoimen tarpeisiin sekä kolme liiketilaa. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 43 miljoonaa euroa.

Hankkeen rakentaminen alkaa elokuussa 2019, ja uudet tilat on määrä ottaa käyttöön syyskuussa 2021. YIT vastaa kohteen suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta 20 vuoden ajan elinkaarimallin mukaisesti. Ylläpitojakso alkaa tilojen valmistuttua syyskuussa 2021.

Pudasjärven Hyvän Olon Keskus toteutetaan pääosin hirsirakenteisena. Hirsitoimituksista vastaa paikallinen Kontiotuote oy.

YIT:hen viime vuonna fuusioitunut Lemminkäinen rakensi Pudasjärvelle hirsikoulukampuksen vuosina 2014–2016. Siinä yhtiö teki yhteistyötä Pudasjärven kaupungin, Kontiotuotteen ja Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen oy:n kanssa.

”Pudasjärven kaupungilla on jo entuudestaan kokemusta elinkaarimallilla toteutetusta hirsirakentamisesta YIT:n kanssa. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä hirsirakentamiseen, joka ratkaisi sisäilmaongelmamme. Nyt rakennettava hirsinen Hyvän Olon Keskus on luonnollinen jatkumo Pudasjärven kaupungin palvelujen kehittämiselle”, Pudasjärven kaupunginjohtaja Tomi Timonen sanoo tiedotteessa.

YIT rakentaa parhaillaan elinkaarimallilla myös hyvinvointikeskusta Sodankylään.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT sai kymmenien miljoonien arvoisen elinkaarihankkeen Pudasjärveltä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat