Tikkurilan Dixi-kauppakeskus vaihtaa omistajaa 66 miljoonalla eurolla

Pohjoismainen kiinteistösijoitusyhtiö NREP myy Dixi-liikekeskuksen Tikkurilassa Vantaalla. Keskuksen ostaa eQ Liikekiinteistöt.

Dixi-keskus sijaitsee Vantaan Tikkurilassa. Kuva: Anne Kurki

Dixi avattiin vuonna 2015, ja sen toinen vaihe valmistui keväällä 2017.

NREP sopi Dixi-liikekeskuksen ostamisesta YIT:n kanssa vuonna 2014, kun keskuksen toinen vaihe oli vielä kesken ja paljon tiloja vuokraamatta. Kehitystyön jälkeen keskuksella on nyt noin 10 miljoonaa vuosittaista kävijää.

”Olemme viime vuosina panostaneet merkittävästi Dixin kaupallisen konseptin kehittämiseen, vuokraustyöhön ja markkinointiin. Olemme erittäin tyytyväisiä, että Dixi menestyy ja saa nyt uuden luotettavan ja pitkäaikaisen omistajan”, kertoo NREP:n osakas Jani Nokkanen tiedotteessa.

Dixi on päivittäisasiointiin keskittynyt liikekeskus, joka sijaitsee liikenteen solmukohdassa Tikkurilan juna-asemalla. Aseman läpi liikkuu vuosittain noin 12 miljoonaa matkustajaa, ja vuoteen 2025 mennessä matkustajien määrän ennustetaan nousevan 16 miljoonaan. Tikkurilaan on lisäksi suunnitteilla uusia asuntoja noin 15 000 uudelle asukkaalle vuoteen 2030 mennessä.

”Dixi-liikekeskuksen poikkeuksellisen vahva sijainti yhdellä pääkaupunkiseudun vilkkaimmista ja kehittyvimmistä juna-asemista yhdistettynä nopeaan päivittäiseen asiointiin perustuvaan kaupalliseen konseptiin tekevät siitä mielenkiintoisen sijoituskohteen. Pyrimme jatkamaan kaupallisen tarjonnan sekä palveluiden optimointia asiakaskunnan tarpeiden mukaan”, kertoo eQ Liikekiinteistöjen sijoitusjohtaja Samuel Granvik.

NREP on vuonna 2005 perustettu kiinteistösijoittaja ja -kehittäjä, joka hallinnoi 4 miljardin euron kiinteistövarallisuutta ja työllistää yli 150 asiantuntijaa Pohjoismaissa, joista yli 40 Suomessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tikkurilan Dixi-kauppakeskus vaihtaa omistajaa 66 miljoonalla eurolla”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi