Lakea rakennuttaa asuntoja Vaasaan

Kirkkopuistikon tontin määräosa siirtyi Lakean omistukseen huhtikuun lopulla.

Lakea aikoo rakennuttaa kaksi uudiskohdetta ostamalleen arvotontille Vaasan ydinkeskustaan, Kirkkopuistikko 4:ään. Suunnitteilla on 4- ja 8-kerroksiset kerrostalot.

Kirkkopuistikon tontin määräosa siirtyi Lakean omistukseen huhtikuun lopulla. Vaasan kaupunki teki alueella asemakaavamuutoksen, jolla se vastaa keskustan kasvaneeseen asuntotarpeeseen ja täydentää vanhaa rakennuskantaa.

Tontti sijaitsee vanhan suojeltavan rakennuskannan ympäröimänä, joten uusien kerrostalojen tulee soveltua ulkonäöltään myös muihin alueen rakennuksiin.

”Suunnittelemme uudisrakennukset suojellun korttelin henkeä kunnioittaen ja vanhoihin rakennuksiin sopivaksi. Uusien asuntojen tarve Vaasan keskustassa on kuitenkin ilmeinen”, Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila sanoo.

Tällä hetkellä Kirkkopuistikon kerrostalot ovat suunnitteluvaiheessa. Niiden rakentaminen alkaa aikaisintaan keväällä 2020.

4-kerroksiseen taloon on suunnitteilla 10 huoneistoa, 8-kerroksiseen taloon on tulossa 28 huoneistoa.

Lakea alkaa pian rakennuttaa Vaasaan myös ensimmäistä puukerrostaloaan, Viherlehtoa. Melaniemessä sijaitseva kohde toteutetaan Lakean kehittämällä Sydänpuu-konseptilla, jossa huonetilat rakennetaan omalla tehtaallaan CLT-elementeistä ja kylpyhuoneet tehdään betonielementeistä omalla tehtaallaan.

Elementit yhdistetään rakennustontilla siten, että kylpyhuoneet sijoittuvat talossa päällekkäin torniksi. Viherlehdon arvioitu valmistumisaika on syksyllä 2020.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lakea rakennuttaa asuntoja Vaasaan”

Jätä kommentti