Kokeile kuukausi maksutta

NCC rakentaa kahden Pohjanmaalle sijoittuvan tuulipuiston infran

OX2:n Storbackenin ja Kröpulnin tuulipuistojen infrarakentamisurakan arvo on yli 10 miljoonaa euroa.

Kuva: NCC

NCC ja pohjoismainen maatuulivoiman kehittäjä OX2 ovat sopineet Storbackenin ja Kröpulnin tuulipuistohankkeiden infrastruktuurin rakentamisesta. Kröpulnin tuulipuisto rakennetaan Uusikaarlepyyhyn ja Storbackenin puisto nousee Vöyriin.

Kumpaankin tuulipuistoon pystytetään seitsemän turbiinia, ja puistojen arvioitu kokonaistuotanto on noin 206 GWh vuodessa.

OX2 toteuttaa tuulipuistot markkinaehtoisesti niin sanotulla ”avaimet käteen” eli EPC-sopimuksella. Ne luovutetaan ostajalle, Infracapitalille vuoden 2021 lopussa. Tämän jälkeen OX2 jatkaa puistojen teknistä ja taloudellista hallinnointia.

NCC rakentaa OX2:lle tuulipuistojen infrastruktuurin ja sähkötyöt suunnittelun sisältävänä kokonaisvastuu-urakkana. NCC on aiemmin tehnyt yhteistyötä OX2:n kanssa Ruotsissa, missä rakennetaan parhaillaan Åndbergin 53 tuulivoimalan puistoa.

NCC Infrastructuren rakennuspäällikkö Mikko Niinimaa toteaa tiedotteessa, että markkinaehtoisen tuulivoiman rakentaminen on Suomessa selvässä kasvussa.

Vuodesta 2011 alkaen NCC on rakentanut perustukset yli 120 tuuliturbiinille yli kymmenessä tuulipuistossa Suomessa. Valtaosa tuulipuistourakoista on sisältänyt sähkötyöt suunnittelusta toteutukseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC rakentaa kahden Pohjanmaalle sijoittuvan tuulipuiston infran”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat