Rakentamisen luottamus koheni elokuussa – tilauksia yhä hieman tavallista enemmän

Rakennusalan luottamusindikaattori on noussut elokuussa ja on edelleen pitkän aikavälin keskiarvoa korkeammalla. Tämä käy ilmi Elinkeinoelämän Keskusliiton luottamusindikaattorista.

Indikaattorin elokuun saldoluku oli +3, kun heinäkuun tarkentunut lukema oli +1. Indikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on -6.

Rakennusyritysten tilauskannat pysyivät hieman tavanomaista täydempinä. Tilauskannan saldoluku oli elokuussa +6, eli sama kuin heinäkuussa. Pitkän aikavälin keskiarvo on -13.

Henkilökunnan määrän arvioidaan kausivaihtelu huomioon otettuna pysyvän keskimäärin ennallaan lähikuukausien aikana. Henkilökuntaodotusta kuvaava saldoluku on elokuussa 0, kun se heinäkuussa oli -4 ja pitkän aikavälin keskiarvo on 0.

Suomalaisten rakennusyritysten suhdannearviot olivat heinäkuussa EU-maiden keskiarvoa alemmalla tasolla. Rakentamisen luottamuksessa EU-maiden kärkeä pitivät Saksa, Unkari ja Luxemburg.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen luottamus koheni elokuussa – tilauksia yhä hieman tavallista enemmän”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi