Kokeile kuukausi maksutta

”Vuokran alentamista ei kannata pelätä”, varainhoitaja neuvoo

Vuokramarkkinat ovat eriytyneet. Kuva: Markus Jokela / HS

Investors House Kiinteistövarallisuudenhoidon viesti on, että vuokran alentamista ei kannata pelätä, kaikki välittäjät ovat kohdanneet ilmiön.

Asunnon vuokra voi myös laskea vaikka isossa kuvassa ne ovatkin nousseet.

Yhä useammin vuokraa alennetaan erityisesti, kun kyseessä on asunnon heikko sijainti tai kunto.

Investors House Kiinteistövarallisuudenhoito Oy:n omistaman OVV-ketjun yrittäjille elokuussa tehdyn kyselyn mukaan jokainen OVV-yrittäjistä on keskustellut vuokranantajien kanssa yksittäisten asuntojen vuokrien alentamisesta tänä vuonna.

’’Vuokran alentamista ei kannata pelätä. Asuntojen vuokrien alentaminen on yleisempää kuin ehkä uskotaan. Heikko sijainti ja kunto ovat pääasiallisia syitä, miksi vuokranantajan kriteerit täyttävä asunnonhakija ei kiinnostu asunnosta. Vuokraa voi nostaa vuosittain vuokrasopimuksessa sovitun korotusehdon mukaisesti. Tärkeää molemmille osapuolille on oikea kohde ja hinta. ’’ sanoo Investors House Kiinteistövarallisuudenhoidon toimitusjohtaja Marita Polvi Lohikoski yhtiön tiedotteessa.

Silloin kun alennukseen on päädytty, on tyypillinen alennus kyselyn mukaan ollut 5-10 prosenttia aikaisemmasta vuokrasta.

’’Vuokra-asuntomarkkinan eriytyminen on tosiasia. Uudet vuokra-asunnot kiinnostavat ja niistä vuokralaiset ovat valmiita maksamaan.’’, Polvi-Lohikoski sanoo.

OVV -ketju on osa Investors Housen kiinteistövarallisuudenhoidon palvelua. Investors House tarjoaa kiinteistövarallisuudenhoidossa yritys- ja yksityisasiakkaille kiinteistökauppoja, rahoitusjärjestelyjä, kiinteistöjohtamista, isännöintiä ja taloushallintoa sekä vuokravälitystä koskevia palveluja.

’’Investors Housen kiinteistövarallisuudenhoidossa palvelemme noin sataa yritysasiakasta ja noin 10000 yksityisasiakasta. Toimimme valtakunnallisesti yhteensä noin 50 hengen voimin siten, että meitä on Investors Housella noin 10 henkilöä ja omistamassamme franchise -pohjalta toimivassa OVV-ketjussa noin 40 henkilöä. Elokuun barometriin vastasi jokainen OVV -yrittäjä omalta paikkakunnaltaan.’’, Polvi-Lohikoski sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “”Vuokran alentamista ei kannata pelätä”, varainhoitaja neuvoo”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat