Kokeile kuukausi maksutta

Honkarakenteelta kolme uutta hirsipäiväkotia

Päiväkoti Pilke Vantaalla. Kuva: Honkarakenne

Kolme kotimaista toimijaa, Pilke päiväkodit, Honkarakenne ja Mediset Hoivarakentajat toteuttavat vuonna 2019 kolme uutta hirsipäiväkotia, Kaarinaan, Saarijärvelle ja Siilinjärvelle.

”Kaikki hirsipäiväkotimme ovat herättäneet paljon kiinnostusta puhtaan sisäilmansa ansiosta. Terveellinen ja aistiystävällinen ympäristö lisää niin lasten kuin kasvattajienkin hyvinvointia”, Pilke päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Minna Martikainen kertoo.

Tiedotteen mukaan Pilkkeen hirsipäiväkodit on toteutettu Honkarakenteen aidosti painumattomalla hirrellä ja nollanurkkaratkaisulla. Nämä tarjoavat päiväkodeille näyttävän ja modernin ilmeen lisäksi myös tehokkuutta rakentamiseen.

”Painumaton hirsi on ylivertainen rakennusmateriaali. Kehikon tiiviys, helppo ja nopea asennus sekä huoltovapaus ovat merkittäviä etuja julkisessa rakentamisessa. Myös rakentaminen ja talotekniikan asennustyöt sujuvat sen ansiosta jouhevasti”, toteaa Mediset Hoivarakentajat Oy:n toimitusjohtaja Tarmo Kemppainen.

Honkarakenteella on yli 15 vuoden kokemus aidosti painumattomien hirsirakennusten toteuttamisesta.

Tiedotteen mukaan Pilke päiväkodeissa panostetaan erityisesti myös laadukkaaseen ilmanvaihtoon. Älyohjattu ilmanvaihtojärjestelmä mittaa ilmanlaatua reaaliajassa ja säätää sitä tilan käytön ja tarpeen mukaan. Tämä säästää energiaa ja takaa laadukkaan sisäilman.

Hirsipäiväkotien akustointi on toteutettu allergisoimattomalla puukuitulevyllä villapohjaisten materiaalien sijaa.

Suomen suurin hirsipäiväkoti Espooseen

Elokuussa 2019 Pilke päiväkodit avasi Suomen suurimman hirsipäiväkodin Espoon Lintuvaaraan. Espooseen avattu Siru-päiväkoti on 1500 neliötä ja 170 lapsen tiedepainotteinen hirsipäiväkoti.

Pilkkeen hirsipäiväkotien takana on kolme kotimaista toimijaa, Pilke päiväkodit oy, Honkarakenne oyj sekä Mediset Hoivarakentajat oy.

Yritykset ovat sopineet rakentavansa yhteistyössä vuoden 2020 loppuun mennessä yhteensä 34 hirsipäiväkotia eri puolille Suomea. Yhteistyön tuloksena hirsipäiväkoteja on nyt valmistunut yksitoista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Honkarakenteelta kolme uutta hirsipäiväkotia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat