Kämpin ostanut norjalaismiljardööri rakennuttaa nyt Suomen suurimman hotellin Helsinki-Vantaalle: ”Olemme todella rakastuneet Suomeen ja Helsinkiin”

Suomen suurin hotellikokonaisuus rakennetaan Helsinki-Vantaan lentoaseman yhteyteen. Hotelliin kaavaillaan 13:a kerrosta ja jopa yli 700:aa huonetta.

Havainnekuva Helsinki-Vantaan lentoaseman uudesta hotellista. Kuva: LAK

Hotelli on tarkoitus avata vuonna 2023 ja sen rakennusbudjetti on yli 120 miljoonaa euroa.

Hotellia alkaa pyörittää norjalaismiljardööri Petter Stordalenin Nordic Choice Hotels -yhtiö. Aiemmin tänä kesänä Stordalen osti kymmenen helsinkiläishotellia, joiden joukossa oli legendaarinen Kämp.

Nordic Choice Hotels on yksi Pohjoismaiden suurimpia hotelliketjuja. Yrityksellä on yli 200 hotellia ja 17 000 työntekijää Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Stordalen kertoo tiedotteessa Helsingin olevan tällä hetkellä kiinnostava sijoituskohde.

”Olemme todella rakastuneet Suomeen ja Helsinkiin. Tämä on Nordic Choice Hotelsille jännittävä matka, joka on juuri alkanut. Nämä uudet hotellit sopivat täydellisesti visioomme, jonka mukaan haluamme ylittää asiakkaiden odotukset. Ja lisäämällä markkinoille jotain uutta, olen varma, että tämä on jälleen yksi menestyksekäs palveluvalikoimamme laajennus Suomen markkinoilla”, Stordalen kertoo.

Hotellin rakentamisesta vastaa LAK Real Estate, joka on lentoasemaympäristössä toimiva kiinteistökehitysyhtiö, joka omistaa, hallinnoi ja vuokraa Helsinki-Vantaan lentokenttäalueella sijaitsevia toimi- ja logistiikkatiloja yritysten erilaisiin tarpeisiin.

”Kyseessä on kansallisestikin merkittävä hotellihanke. Aviapolis on yksi Suomen voimakkaimmin kasvavista työpaikka-alueista”, kiinteistökehitysyhtiön hallituksen puheenjohtaja Mikko Räsänen sanoo tiedotteessa.

HS kertoi aiemmin maanantaina, että Unioninkadulle helmikuussa aukeava U14-hotelli tulee olemaan maailman suurinta hotelliketjua, Marriot Internationalia.

Tämänpäiväiset uutiset ovat tuoreimmat palaset pääkaupunkiseudun viime aikoina kiihtyneessä hotellibuumissa. Esimerkiksi Helsingin Yrjönkadulle aukesi vuosi sitten pramea St. George, Pasilan Triplaan pystytetään parhaillaan hotellia ja Kalasataman Rediin on jo pitkään suunniteltu hotellia.

Lisäksi Rautatieasemalle rakennetaan kovalla tohinalla isoa hotellia, ja esimerkiksi perinteikäs Scandic Marski on laajentanut kunnianhimoisesti tilojaan.

Kokonaisuudessaan Helsingin hotellitarjonta lisääntyy lähivuosina roimasti. Pelkästään Jätkäsaareen on suunnitteilla jopa 1 500 uutta hotellihuonetta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kämpin ostanut norjalaismiljardööri rakennuttaa nyt Suomen suurimman hotellin Helsinki-Vantaalle: ”Olemme todella rakastuneet Suomeen ja Helsinkiin””

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat