Aliurakkaketjut ovat muuttaneet muotoaan – ”Ennen rimpsu oli alas, nyt se on sivuille”

Useimmat suuret rakennusyhtiöt sallivat lähtökohtaisesti vain yhden tai kaksi aliurakointiporrasta. Rakennusliitosta kerrotaan, että vaikka ketjut ovat lyhentyneet, aliurakoitsijoiden määrä ei välttämättä ole vähentynyt.

Nykysin moni pääurakoitsija lohkoo työt suoraan usealle alihankkijalle. (Kuva: VRP Rakennuspalvelu)
Aluetoimitsija Johanna Elonen Rakennusliiton Uudenmaan toimistosta sanoo aliurakoitsijoiden ketjutuksen siistiytyneen selvästi takavuosista, jolloin aliurakoitsijalla saattoi olla seitsemänkin aliurakoitsijaa. Silti työmailla voi olla yli kymmenenkin yrityksen väkeä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Aliurakkaketjut ovat muuttaneet muotoaan – ”Ennen rimpsu oli alas, nyt se on sivuille””

Viimeisimmät näkökulmat