Tältä näyttävät Tampereen Ratikan pysäkit: lasia, terästä ja diginäyttöjä

Tampereen Raitiotie Oy on valinnut Tampereen Ratikan pysäkkikatostoimittajaksi JCDecaux Finland Oy:n. Samaan hankintaan kuuluvat myös Tampereen bussikatokset.

Havainnekuva Tampereen Ratikan pysäkeistä. Kuva: JCDecaux Finland Oy

Pysäkkitoimittaja valittiin tarjouskilpailun ja useiden neuvotteluiden perusteella. Tarjouskilpailuun osallistui ensimmäisessä vaiheessa neljä yritystä, joista kolmelle lähetettiin lopullinen tarjouspyyntö.

JCDecaux on ulkomainonnan globaali markkinajohtaja, jolla on toimintaa yli 80 maassa. Suomessa yhtiö operoi valtakunnallisesti, Rovaniemeltä Helsinkiin.

JCDecaux hankkii pysäkkikatokset ja saa niille mainosoikeuden noin viidentoista vuoden sopimuskaudelle. Tampereen kaupunki saa 20 prosenttia digitaalisesta mainosajasta kaupunkiviestinnän toteuttamiseen. Pysäkkikatosten kustannukset katetaan mainostuloilla.

“Katosten lopullisessa muotoilussa tullaan huolehtimaan, että ne istuvat tamperelaiseen kaupunkimaisemaan. Sen lisäksi, että ne suojaavat matkustajia sateelta ja liialta paisteelta, pysäkeillä tarjotaan myös tärkeää matkustajainfoa. Pysäkit tullaan valjastamaan osittain myös Ratikan taiteen käyttöön”, ratapäällikkö Markus Keisala Tampereen Raitiotie Oy:stä kertoo tiedotteessa.

Raitiovaunupysäkkikatokset tullaan asentamaan vuoden 2020 loppuun mennessä.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Tältä näyttävät Tampereen Ratikan pysäkit: lasia, terästä ja diginäyttöjä”

  1. Onkohan nuo istuinlaatikot käteviä kuivatuksen ja puhtaanapidon kannalta? Katto kerää lehtiä katupuista, peltikatolla ne eivät haittaa, mutta lasikatolla voivat näyttää ikäviltä. Katupuita on tulossa paljon.

  2. Kohta kuulemma mauriziolta ja entiseltä smp kansanedustajalta miksi koko ratikka on turha ja tarpeeeton ja kaikki muukin ahdistaa tuossa raidehankkeessa.

    1. No olet sä kyllä peppukipeä kun tarvii meikäläisestä ulista joka postauksessa. Voi raukkaa, olen tainnut sitten loukata syvemminkin. Minkä takia mä sitä paitsi olisin helsinkiläisenä kiinnostunut tamperelaisten asioista?

  3. Täydellisen turhaa veronmaksajien rahojen tuhlausta. Onneksi en asu Treellä.

Jätä kommentti