Kokeile kuukausi maksutta

Viranomaiset haluavat kemikaalihaitat kuriin – tehovalvonta alkaa maanantaina

Tarkastuksia tulossa sadolle työpaikoille. Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Satu Auno sanoo, että kemikaalisia riskejä ei voi hallita mututiedolla.

Maanantaina alkavassa valvontakampanjassa painotetaan, että kemikaaleille altistuminen voi haitata terveyttä. (Kuva: Kimmo Räisänen)

Työsuojeluviranomaiset järjestävät ensi maanantaista alkaen kaksi viikkoa kestävän kemikaaliturvallisuuteen keskittyvän valvontakampanjan. Sen aikana on määrä tarkastaa satoja työpaikkoja.

Aluehallintovirastojen tiedotteen mukaan tarkastuksilla valvotaan, että kemiallisten tekijöiden työntekijöille aiheuttamat riskit hallitaan.

Vaarallisia kemikaaleja ovat esimerkiksi liuottimet, öljyt, jarrunesteet, jäteöljyt, polttoaineet ja sekä ammattikäyttöön tarkoitetut että tavalliset pesuaineet. Niiden lisäksi työpaikoilla pitäisi ottaa huomioon pakokaasut ja huurut.

Valvonta järjestetään, koska vuosi sitten tehdyssä tehovalvonnassa ilmeni paljon puutteita. Tuolloin joka kolmannelta tarkastetulta työpaikalta puuttui kokonaan kemiallisten tekijöiden riskien arviointi ja toisella kolmanneksella se oli puutteellinen.

”Työpaikan kemiallisia riskejä ei voi hallita mututiedolla ja fiilispohjalta, vaan ne tulee kartoittaa järjestelmällisesti”, sanoo ylitarkastaja Satu Auno Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelusta.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Viranomaiset haluavat kemikaalihaitat kuriin – tehovalvonta alkaa maanantaina”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat