Yle: Olympiastadionin remontissa on maksettu liian pieniä palkkoja ja jätetty ylitöitä maksamatta

Olympiastadionin meneillään olevassa korjaushankkeessa on Rakennusliiton mukaan maksettu palkkoja liian alhaisen palkkaluokan mukaan ja myös jätetty ylityö- ja matkakorvauksia maksamatta. Asiasta kertoi Yle.

Kuvituskuva Olympiastadionin työmaalta elokuussa 2018. Kuva: Liisa Takala

Rakennusliiton mukaan yhteensä 340 työntekijällä on ollut työehtoihin liittyviä epäkohtia. He ovat työskennelleet 13 eri alihankkijayrityksen palveluksessa. Alimittaisten palkkojen ja korvausten ohella liitto epäilee laittomia lomautuksia. Pääasiassa nämä ongelmat ovat koskeneet itäeurooppalaisia työntekijöitä.

Pääurakoitsija Skanskan projektipäällikkö Jukka Ala-Outinen kertoo Ylelle, että yhtiö on tehnyt Rakennusliiton kanssa yhteistyötä tutkimuksissa. Hänen mukaansa Skanska on tehnyt aliurakoitsijoita koskevat selvitykset ennen sopimusten allekirjoittamista mutta ei pysty seuraamaan alihankkijoidensa palkanmaksua. Rakennusliiton Uudenmaan aluetoimitsija Johanna Elonen ihmettelee tätä ja sanoo, ettei pääurakoitsijoita ja tilaajia usein tunnu edes kiinnostavan aliurakoitsijoiden käyttämät työehdot.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Yle: Olympiastadionin remontissa on maksettu liian pieniä palkkoja ja jätetty ylitöitä maksamatta”

  1. Jälleen esimerkki tilaajavastuulain toimimattomuudesta. Tarvitaan laki vastuullisesta tilaajasta joka hoitaa velvoitteensa maksaa laskut ajallaan 14 pv , ei hyväksy alihintaisis sopimuksia eikä. Polje aliurakoitsijoiden työntekijöitä kohtuuttomilla vaatimuksilla.

  2. Ei ollut mitään järkeä korjata stadionia, minkälaisia idiootteja.

  3. Kannattaa muistaa, että jutussa puhutaan Rakennusliiton käsityksestä asiasta. Vasta lainvoimainen tuomio kertoo totuuden. Koska RL:n mukaan palkka on riittävä?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat