Kokeile kuukausi maksutta

Tampere ja Turku asuntosijoittajien suosiossa

Suomen Vuokranantajien uuden vuokramarkkinakatsauksen mukaan pääkaupunkiseutu on edelleen suosituin alue, mutta Tampere ja Turku kirivät perässä.

Suomen Vuokranantajien uuden vuokramarkkinakatsauksen mukaan pääkaupunkiseutu on edelleen suosituin alue, mutta Tampere ja Turku kirivät perässä.

Vuokranantajien edunvalvontayhdistyksen mukaan eri alueiden eriytyminen jatkuu tulevina vuosina, joten maan tärkeiden kasvukeskusten kehitystä vauhdittamaan toivotaan fiksuja liikenneinvestointeja sekä asuntotuotantoa myös jatkossa.

Vuokramarkkinakatsaus julkaistaan neljättä kertaa ja se perustuu Vuokraovi.comin kevään 2019 tilastoihin ja Tilastokeskuksen tietoihin.

”Vaikka asuntotuotantomäärät ovat olleet Tampereella viime vuosina huomattavan korkeat, näyttää kaupunkiseudun vetovoima niin kovalta, että vuokrat ja asuntojen hinnat edelleen nousevat. Tampere vain vahvistaa asemaansa selkeänä Suomen kakkoskeskuksena”, kertoo Suomen Vuokranantajien yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomas Viljamaa.

Turku on ollut viime vuosina asuntosijoittajien suosiossa. Kaupunkiseudun näkyvät ovat olleet poikkeuksellisen hyvät.

”Viimeisissä tilastoissa vuokrien kehityksestä nähdään, että ne ovat hieman jopa laskeneet. Kun tarjontaa tulee lisää, markkina reagoi näin. Turussa on käynnissä pieni tasaantuminen, vaikka viime vuosina Turku on hienoisesti ajanut Tamperetta kiinni.”

Viljamaan mukaan Turku on jäänyt hieman Tampereesta.

”Turun kannalta on olennaista tehdä päätöksiä, joilla kaupungin kasvu-ura säilyy. On selvää, että keskustelussa pitkään olleet raideinvestoinnit ovat avainasemassa, jotta kaupunkirakenteen tiivistämistä ja elinvoimaisuuden vahvistamista voidaan jatkaa.”

Seinäjoki kasvaa, Vaasa polkee paikallaan

Seinäjoella ja Vaasassa taas kuljetaan eri suuntiin.

”Rakkaat naapurit näyttävät kulkevan eri suuntiin. Seinäjoki kasvaa ja vahvistuu, kun Vaasa taas polkee paikallaan. Seinäjoen näkymiä tukee sijainti pääradan varressa. Vaasan vahvuutena on yliopistot, jotka takaavat asuntosijoittamiselle vahvan pohjakysynnän”, Viljamaa kertoo.

Viljamaan mukaan Vaasan kehityksen kannalta olisi olennaista saada opiskelijat jäämään kaupunkiin valmistumisen jälkeen. Näin ei tapahdu vaikka työllisyys on Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla verrattain korkeaa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tampere ja Turku asuntosijoittajien suosiossa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat