Kokeile kuukausi maksutta

Asiantuntija: uudet kauppakeskukset tarvitsevat miljardilla eurolla uusia ostoja

Mitkä Helsingin seudun kauppakeskuksista menestyvät, mitkä kuihtuvat? Asiantuntijat kertovat.

Ensimmäisten havaintojen perusteella Triplan uuden kauppakeskuksen ravintolat ovat olleet Helsingin Pasilassa suosittuja jopa jonoihin asti. Erottautuakseen kilpailussa kauppakeskusten olisi asiantuntijoiden mukaan pystyttävä tarjoamaan elämyksiä, joita kilpailijoilla ei ole. Kuva: Mika Ranta / HS

Pääkaupunkiseudun asukkaalle riittää nyt enemmän kuin tarpeeksi lämpimissä sisätiloissa sijaitsevia ostosneliöitä. Viime vuosina valmistuneissa uusissa kauppakeskuksissa on yli kaksisataatuhatta neliötä liiketiloja. Pelkästään lokakuussa avatussa Pasilan Triplassa on liikkeitä noin 250 ja neliöitä 85 000.

Mutta onko asukkaita tarpeeksi, jotta heitä riittää kaikille ostoskäytäville? Se on kauppakeskusten kehittämiseen erikoistuneen kiinteistökehityksen neuvonantajan Henrik Winbergin mukaan ”iso tarina”, joka alkaa Triplan, Kalasataman Redin ja Tapiolan Ainoan valmistumisesta sekä Matinkylän Ison Omenan laajennuksesta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Asiantuntija: uudet kauppakeskukset tarvitsevat miljardilla eurolla uusia ostoja”

  1. Täysin turha tutkimus selvästä asiasta.

Viimeisimmät näkökulmat