Jan Vapaavuori haluaa muuttaa kunnossapitolakia sujuvoittaakseen katutöitä Helsingissä

Helsinki haluaa saada kunnossapitolain muutosten kautta lisää valtuuksia puuttua kaupunkilaisia piinaaviin katutöihin. ”Sama kadunpätkä voidaan avata uudestaan ja uudestaan eikä kaupunki voi sitä estää”, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Puiden istutus oli pormestari Jan Vapaavuoren ainoa ilonaihe Mechelininkadulla. Muuten katutyön hitaus ja häiriöt ovat saaneet hänet niin suuttumaan, että hän hakee toimintatapojen muutosta seuraaviin katutöihin. Kuva: HS Markus Jokela.
”Meillä lainsäädäntö on hirveän salliva. Kadun kaivajalle riittää pelkkä ilmoitus töiden aloittamiseksi"; Vapaavuori sanoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Jan Vapaavuori haluaa muuttaa kunnossapitolakia sujuvoittaakseen katutöitä Helsingissä”

 1. Kymmenisen vuotta sitten esitin, että katujen peruskorjauksen yhteydessä tehtäisiin tekniikkatunneli kadun alle missä vesi viemärit ja kaapelit voidaan kuljettaa Väinö tekniikka uusittaviksi ja lisättävästä myöhemmin.
  Tämä ei kiinnostanut Ruoholahdessa ja jätkäsaaressa tämä olisi ollut helppo toteuttaa nyt edelleen tungetaan maahan ja hiekkapäälle ja kohta taas kaivetaan auki vuodesta toiseen

 2. On sujutusmenetelmät, mutta edelleen urakoitsija sulkee kilometrin pituisen kadun 4×2 m kaivannon takia.

 3. Kaupungilla, eli maanomistajalla täytyy olla oma rakennustöiden valvoja jokaisella projektilla, joita kaupungin mailla tehdään. Valvojalla täytyy olla valvojan valtuudet antaa ohjeita urakoitsijalle, mikäli ilmenee tarve. Valvoja tekee työnsä kaupungin, eli veronmaksajien etuja valvoen. Valvojalla täytyy olla tieto ja ymmärrys urakoitsijan ohjeistamisesta, urakoitsijan kanssa yhteispelillä.
  Juha M. Ojanen, Rakennustarkastaja.fi

  1. Terve Juha.

   Ethän levittäisi täällä väärää tietoa vaatimuksista samalla kun yrität pukea niitä mainokseksi. Kaupungilla ei todellakaan tarvitse olla valvojaa hankkeissa. Kaupunki toimii rakennushankkeeseen ryhtyvänä ja hoitaa sitä normaalisti lain ja oman organisaationsa ohjeiden puitteissa. Suosittelen myös, että vaihdat yrityksesi nimeä siten, että tavallinen tallaaja ei sekoita sitä viranomaisena toimivaan kunnan tai kaupungin rakennustarkastajaan. Mielestäni on moraalisesti väärin yrittää harhauttaa ihmisiä ja se herättää myös kysymyksiä toimijan ammattitaidosta.

 4. Joku on rakennustyömaalla ilman asianmukaisia varusteita!!!!

 5. Näillä saiteilla todella lapselliset typerykset munaavat itseään omissa nimissään.

Viimeisimmät näkökulmat