Kokeile kuukausi maksutta

Lehto rakentaa taidehotellin Helsinkiin – uuden rahaston ensimmäinen hotellikohde

Lehto Tilat aloittaa marraskuussa Jätkäsaareen nousevan taidehotellin, ART Hotel Helsingin rakentamisen.

Havainnekuva. Ei vastaa yksityiskohtaisesti lopullista toteutusta. Kuva: Lehto

Taidehotellin operaattorina toimii Primehotels ja sijoittajana Fennia Varainhoidon Terrieri Kiinteistöt -rahasto. Hanke valmistuu keväällä 2021. Kohteessa hyödynnetään modernia, teollista esivalmistusta, joka tuo rakentamiseen nopeutta ja laatua.

ART Hotel Helsinki on Jätkäsaareen rakentuva persoonallinen taidehotelli, joka on toistaiseksi ainutlaatuinen Pohjoismaissa. Yhdeksänkerroksinen hotellikokonaisuus käsittää valmistuessaan muun muassa 173 huonetta ja satapaikkaisen ravintolan.

Hotellin konseptin ytimessä on suomalainen nykytaide, joka tulee näkymään julkisivusta alkaen huoneiden sisustuksiin asti.

”ART Hotel Helsinki on ainutlaatuinen hanke, joka toteutetaan yhteistyössä suomalaisten nykytaiteilijoiden kanssa. Tämän yhteistyön tuloksena saamme uniikin taidehotellin Helsinkiin, joka on oiva lisä Primehotelsin kasvustrategiaan”, Primehotelsin toimitusjohtaja Tomi Peitsalo toteaa Lehdon tiedotteessa.

”ART Hotel Helsinki on tammikuussa 2019 startanneen Terrieri Kiinteistöt Ky:n ensimmäinen hotellikohde ja se sopii rahaston sijoitusstrategiaan hyvin”, kiinteistörahastoliiketoiminnan johtaja Ville Yrjölä Fennia Varainhoidosta sanoo Lehdon tiedotteessa.

Rakentajaksi ja urakoitsijaksi on valittu Lehto Tilat Oy, joka tuo hankkeeseen muun muassa modernin, teollisen esivalmistuksen.

”Lehto hyödyntää rakennusvaiheessa teollista esivalmistusta, mikä tuo laatua mutta nopeuttaa merkittävästi myös hankkeen rakentumista. Kohteeseen tuodaan esimerkiksi kotimaisilla tehtaillamme valmistetut kylpyhuonemoduulit. Kohteelle tullaan hakemaan LEED Gold -ympäristösertifikaatti”, aluejohtaja Henri Mämmi Lehto Tiloista sanoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Lehto rakentaa taidehotellin Helsinkiin – uuden rahaston ensimmäinen hotellikohde”

  1. Hankkeessa ei jutun mukaan ole mitään erityistä teollista esirakentamista. Kylpyhuone-elementit ovat olleet käytössä jo vuosikymmeniä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat