Kokeile kuukausi maksutta

Toas käynnistää historiansa suurimman uudiskohteen – talot nousevat Tampereen ”rumimman rakennuksen” tilalle

Opiskelija-asunnot rakennetaan allianssimallilla.

Havainnekuva Toasin uusista opiskelija-asuntorakennuksista. Kuva: Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen
Kuuntele juttu

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö (Toas) on valinnut historiansa suurimman uudiskohteen suunnittelijat ja toteuttajat.

Hippos-korttelista tulee Tampereen ensimmäinen allianssimallilla toteutettu talonrakennuskohde. Allianssin osapuolet allekirjoittivat sopimuksen perjantaina, ja seuraavaksi allianssiryhmä käynnistää yhdessä Hippos-korttelin kehittämisen.

Toas valitsi projektiallianssin toteuttajaksi Hartela Länsi-Suomi oy:n. Suunnitteluryhmään kuuluvat Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen oy, Granlund Tampere oy, A-Insinöörit Rakennuttaminen oy ja A-Insinöörit Suunnittelu oy. Hankkeen allianssikonsulttina toimii Vison oy.

Tiedotteen mukaan Toas rakennuttaa ”Tampereen rumimmaksi rakennukseksi mainitun Hippostalon” tilalle uusia opiskelija-asuntoja sekä palveluita.

Keväällä käynnistettyyn tarjouskilpailuun osallistui yhteensä 9 toteuttajaryhmää ja 8 suunnitteluryhmää.

”Tarkoituksena on luoda monipuolinen, eloisa kortteli hyvien palveluiden äärellä. Hipposkortteli toteutetaan kaupunkikuvallisesti korkeatasoisena huomioiden alueen hyvä sijainti sekä Kalevan valtakunnallisesti merkittävän, rakennetun kulttuuriympäristön välitön läheisyys”, kertoo Toasin toimitusjohtaja Kirsi Koski tiedotteessa.

Toasin vuodesta 2014 asti omistaman entisen valtion virastotalon, Hippostalon, asemakaavatyö on edennyt luonnosvaiheeseen ja tavoitteena on, että kaava saisi lainvoiman vuoden 2020 alkupuolella.

”On hienoa päästä kehittämään yhdessä asiantuntevan allianssiryhmän kanssa uudenlaista opiskelija-asumista ja toimivaa kaupunkiympäristöä. Hippos-korttelissa hankkeen elinkaaren kokonaistaloudellisuuden varmistaminen ja puurakentamisen potentiaalin hyödyntäminen tulevat olemaan olennaisia tavoitteita koko allianssiryhmälle”, sanoo yksikönjohtaja Valtteri Meriläinen A-Insinöörien rakennesuunnittelun toimialalta.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Toas käynnistää historiansa suurimman uudiskohteen – talot nousevat Tampereen ”rumimman rakennuksen” tilalle”

  1. Aikataulu on kovin optimistinen. Kaavasta valitetaan varmasti. Pitääkin valittaa: paikka on ahdas näin suurelle asunto/asukas/automäärälle.

  2. Toasilla on millä mällätä: verovapaa säätiö, kaupunki takaa lainat, jotka eivät ole aralainoja, vapautettu kiinteistöverosta ja tonttien vuokrista. Tosin tämä kohde ei ole kaupungin vuokratontilla. Aravalvontaa eikä kaupungin valvontaa yhtiöllä ei ole. Miten mahtaa toteutua omakustannusvuokrat?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat