Vanhojen omakotitalojen hinnat säilyivät vuoden takaisella tasolla

Vanhojen omakotitalojen hinnat pysyivät vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä koko maassa ennallaan vuoden takaiseen verrattuna. Hinnat eriytyivät selvästi, sillä pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 4,9 prosenttia, ja muualla maassa ne laskivat 0,5 prosenttia.

Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen kiinteistöjen hintaindeksistä, jonka laadinnassa käytetään Maanmittauslaitoksen ylläpitämän kiinteistöjen kauppahintarekisterin tietoja.

Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat koko maassa 2,3 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat edellisestä vuosineljänneksestä 3,0 prosenttia, ja muualla maassa ne laskivat 2,9 prosenttia.

Koko maassa vanhojen omakotitalojen keskimääräinen neliöhinta oli 1582 euroa vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä. Pääkaupunkiseudulla omakotitalojen keskimääräinen neliöhinta oli 3239 euroa ja muualla maassa 1463 euroa.

Vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä pientalotonttien hinnat laskivat koko maassa 1,3 prosenttia edellisvuodesta. Edellisestä neljänneksestä tonttien hinnat nousivat 1,2 prosenttia. Pientalotontin keskimääräinen neliöhinta oli 21,8 euroa, ja keskimääräinen myydyn tontin pinta-ala oli 2601 neliömetriä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vanhojen omakotitalojen hinnat säilyivät vuoden takaisella tasolla”

Vastaa