Espoossa kalleimmat ASO-neliöt

Asumisoikeusasuntojen käyttövastikkeet nousivat viime vuonna keskimäärin 0,6 prosenttia. Kalleimmat ASO-neliöt löytyvät Espoosta ja edullisimmat Oulusta, kertovat ARA:n tilastot.

Asumisoikeusasuntojen käyttövastikkeet nousivat viime vuonna maltillisesti. Uusia ASO-koteja on noussut mm. Helsingin Sompasaareen.

ASO-asuntojen käyttövastikkeet nousivat viime vuonna maltillisesti ja useimmilla paikkakunnilla korotukset olivat vain prosentin kymmennyksiä. Poikkeuksena oli Helsinki, jossa vastikkeet nousivat edellisvuodesta 1,9 prosenttia.

Kalleimmat ASO-neliöt löytyvät ARA:n viimeisimmän asuntomarkkinakatsauksen mukaan Espoosta, jossa käyttövastike on keskimäärin 13,1 euroa neliöltä. Edullisinta ASO-asuminen on Oulussa, jossa vastikkeet jäävät alle 10 euroon neliöltä.

ASO-asuntojen vuokrat ovat pysyneet selvästi vapaarahoitteisia asuntoja edullisempina. Pääkaupunkiseudulla ero on ASO-asuntojen eduksi keskimäärin 43 prosenttia, Helsingin kehyskunnissa ero on 23 prosenttia. Tampereella ja Oulussa käyttövastikkeet olivat noin 20 prosenttia alempia kuin vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat. Muissa isommissa kaupungeissa eroa oli 12-18 prosenttia ASO-asuntojen eduksi.

Yhteisökohtaisessa tarkastelussa TA-Asumisoikeus Oy:n asumisoikeusasuntojen käyttövastikkeet olivat vuonna 2019 edullisimmat pääkaupunkiseudulla, Lahdessa ja Turussa. Pääkaupunkiseudulla hintaero seuraavaan valtakunnalliseen asumsoikeusyhteisöön oli noin 7-8 prosenttia, Lahdessa 4-9 prosenttia ja Turussa parhaimmillaan jopa 16 prosenttia, ilmenee ARAn katsauksesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoossa kalleimmat ASO-neliöt”

Vastaa