Lapinlahden sairaalan rakennusten ideakilpailussa saatiin vain yksi tarjous

Helsingin kaupungin mukaan tarjouksen jätti Lapinlahden kevät -nimimerkki, jonka takana ovat NREP ja Oaklins Merasco, suunnitteluryhmä Ark-byroo, Arkkitehdit Soini & Horto ja Arkkitehtitoimisto OPUS.

Lapinlahden sairaalan päärakennus syksyllä 2018. Kuva: Janne Punju

Lapinlahden sairaala-alueen ideakilpailussa jätettiin määräaikaan mennessä vain yksi tarjous. Helsingin kaupungin mukaan tarjouksen jätti Lapinlahden kevät -nimimerkki, jonka takana ovat NREP ja Oaklins Merasco, suunnitteluryhmä Ark-byroo, Arkkitehdit Soini & Horto ja Arkkitehtitoimisto OPUS.

Kilpailun toiseen vaiheeseen valittiin syyskuussa 2019 kaksi työryhmää. Toinen ryhmistä ei kuitenkaan jättänyt tarjousta.

Yle kertoi aiemmin, että toinen ryhmä oli Y-Säätiö ja että se on toistaiseksi vetäytynyt  kilpailusta.

Ryhmässä olivat Y-Säätiön lisäksi mukana suunnitteluryhmä Arkkitehtitoimisto Livady, Planetary architecture research studio, Rönkä Consulting, Demos Helsinki sekä A-Insinöörit.

Y-Säätiön konsernilakimies Timo Mutalahti kertoi Ylelle, että he odottavat, päättääkö Helsingin kaupunki jatkaa kilpailua.

”Jos se ei jatku, olemme edelleen kiinnostuneita Lapinlahden alueen kehittämisestä ja osallisuudestamme siihen, mutta tässä kohtaa meillä ei ollut valmiutta jättää tarjousta”, Mutalahti sanoo Ylelle.

Mutalahden mukaan Y-Säätiön hallitus katsoi, että hanke on sen verran iso, että se olisi toivonut vielä laajempaa omistuspohjaa kiinteistökannan omistukseen ja kehittämiseen.

Kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyyn asia tulee todennäköisesti maaliskuussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lapinlahden sairaalan rakennusten ideakilpailussa saatiin vain yksi tarjous”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat