Kokeile kuukausi maksutta

Onko tässä Suomen säälittävin jalkapallokenttä? Maalit seisovat kuraisella työmaalla ja pallo voi pudota louhikkoon

Jalkapallomaalit tuotiin Kehä I:n kannen päälle rakennetulle puistoalueelle liian aikaisin.

Maalit on tarkoitus ottaa käyttöön muualla ja palauttaa takaisin, kun Kehä I:sen kannen puistoalue valmistuu. Kuva: Lukijan kuva
Kuuntele juttu

Näky on aika lohduton: kaksi jalkapallomaalia nököttää mutaisella kentällä. Molempien maalien alla on kaistale vihreää tekonurmea, joka suorastaan hohtaa mustaa maata vasten.

Aivan maalien vieressä on työmaa-aita, jonka takana on useiden metrien pudotus louhikkoon. Sinne kun pallon vahingossa potkaisee, ei sitä enää käydä hakemassa. Eipä sillä, mutainen maa näyttää siltä, että se voisi houkutella puoleensa korkeintaan suopotkupallon pelaajia, jos heitäkään.

Kysymys kuuluukin, miksi ihmeessä selvästi keskeneräiseen puistoon Kehä I:sen kannen päälle Keilaniemeen on tuotu kaksi upouutta jalkapallomaalia?

Vastaus on, että maalit ovat juuri siinä, missä niiden on tarkoituskin olla. Ne vain on tuotu paikalleen vähän turhan hyvissä ajoin. Ehkä jopa vuosia liian aikaisin.

Kyseiselle paikalle on suunnitelmissa merkattu pieni pelikenttä, mutta se on tarkoitus ottaa käyttöön vasta, kun kentän viereen suunnitellut tornitalot pihoineen valmistuvat. Tähän voi mennä vuosia.

Keilaniemen puistosta vastaava urakoitsija kuitenkin toimitti maalit puistoon jo nyt.

”Urakoitsija on tässä toiminut, kuten piti. Meidän olisi pitänyt oivaltaa sanoa, ettei niitä tarvita vielä”, sanoo rakennuspäällikkö Hannu Lehtikankare Espoon kaupungilta.

Ensi kesänä Keilaniemenpuistossa pitäisi olla jo nurmikkoa, mutta pallopelien kanssa saadaan tosiaan odottaa tornitalojen valmistumista.

”Alue on vielä toistaiseksi sen verran kapea ja sen takana on työmaamonttu, että siinä voi olla riskinsä, jos lapset siinä pelaavat ja pallo menee monttuun”, Lehtikankare sanoo.

Maalit on nyt tarkoitus viedä jollekin toiselle kentälle odottamaan alueen valmistumista.

Keilaniemen alue on ollut viime vuosina kovassa myllerryksessä, ja rakennustyöt alueella jatkuvat vielä pitkään.

Kehä I:n tunneli valmistui kesäkuussa. Tunnelin päälle rakennettiin Keilaniemenpuisto, jonka tarkoitus on yhdistää Keilaniemi ja Tapiola.

SRV on suunnitellut Keilaniemenpuiston itäpuolelle neljää tornitaloa, joiden rakentamisaikataulu on vielä avoin. Jalkapallomaalit sijaitsevat tornitaloille varatun alueen vieressä.

Metroaseman kupeessa sijaitsevaan Keilaniemenrantaan on puolestaan tulossa muun muassa merentäyttöä, uusi kävely-yhteys rantaan, korkea toimisto- ja hotellirakennus sekä toriaukio ja paviljonkirakennuksia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Onko tässä Suomen säälittävin jalkapallokenttä? Maalit seisovat kuraisella työmaalla ja pallo voi pudota louhikkoon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat