Yksi Suomen suurimmista puukouluista valmistuu Helsinkiin

Noin 25 miljoonan euron puukoulun rakentaa SRV.

Havainnekuva Suomalais-venäläisen koulun puisesta uudisrakennuksesta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Frondelius + Keppo + Salmenperä Oy

Helsingin Maununnevalle rakennettavan Suomalais-venäläisen koulun uudisrakennuksen peruskivi muurattiin tänään. Valmistuessaan syksyllä 2021 yli 6 000 neliön moderni monitilakoulu on yksi Suomen suurimmista puukouluista.

Koulun tilat omistaa Senaatti-kiinteistöt, joka vastaa myös uudisrakennuksen rakennuttamisesta. Uudisrakennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Frondelius + Keppo + Salmenperä (AFKS) ja rakentamisesta vastaa SRV. Puuelementtien toimituksesta ja asennuksesta vastaa Kuninkaankylän Puurakentajat.

Noin 6 300 bruttoneliömetrin laajuinen, kaksikerroksinen koulurakennus rakennetaan ristiinliimatusta massiivipuulevystä (CLT) ja liimapuurakenteista, jotka näkyvät myös sisäarkkitehtuurissa. Julkisivu on palosuojakäsiteltyä puuta, ja runkomateriaalina on uusiutuva massiivipuu. Koulua rakennetaan sääsuojan alla, ja rakentamisen edetessä sen kosteus- ja muita olosuhteita seurataan antureiden avulla.

Uuden koulun rakentaminen käynnistyi heinäkuussa 2019 vanhan rakennuksen purkamisella ja jatkui maanrakennus- sekä perustustöillä. Uusi koulu valmistuu elokuussa 2021, jolloin oppilaat aloittavat koulunkäynnin uusissa tiloissa.

Hankkeen tavoitekustannus on noin 25 miljoonaa euroa ja se toteutetaan Senaatin kärkihankeallianssina.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yksi Suomen suurimmista puukouluista valmistuu Helsinkiin”

Jätä kommentti