Kokeile kuukausi maksutta

Nyt kiinnostavat myös yhteiskunnalliset kiinteistöt – Keva ja LähiTapiola perustivat uuden rahaston

Keva ja LähiTapiola perustivat yhteiskunnallisiin kiinteistöihin sijoittavan rahaston, jonka tavoitekoko on puoli miljardia euroa.

Julkisen alan työeläkevakuuttaja Keva on suurin sijoittaja rahastossa, jota hallinnoi LähiTapiola-ryhmä. Kevan lisäksi rahaston suurimpiin sijoittajiin kuuluu myös Valtion Eläkerahasto VER.

Rahastoyhtiön tarkoituksena on sijoittaa yhteiskunnallista käyttötarkoitusta palveleviin suomalaisiin kiinteistöihin. Näitä ovat mm. kuntien ja kuntayhtymien, sairaanhoitopiirien, yliopistojen ja valtion käytössä olevat kiinteistöt, kuten esimerkiksi koulut, päiväkodit, terveysasemat, oikeustalot sekä kuntien, maakuntien ja valtion hallinnon tilat.

Yhtiö voi sijoittaa myös kohteisiin, joissa yksityiset toimijat toteuttavat julkisia palveluja.

Sijoituskohteet voivat olla joko olemassa olevia moderneja ja muuntojoustavia kiinteistöjä tai sellaiseksi kiinteistön ostamisen yhteydessä perusparannettavia sekä uudisrakennushankkeita, jotka toteutetaan julkisten palvelujen käyttöön.

”Rahastossa yhdistyy kaksi meille tärkeää asiaa. Ensinnäkin haluamme osallistua suomalaisen kiinteistömarkkinan kehittämiseen tarjoamalla uudenlaisia ratkaisuja ja parhaita käytäntöjä myös yhteiskunnallisten kiinteistöjen pitkän aikavälin omistamiseen. Toiseksi se tarjoaa sijoittajille riittävän tuottopotentiaalin, mikä luonnollisestikin on edellytys eläkevarojen sijoittajille”, Kevan sijoitusjohtaja Ari Huotari kuvailee.

”Rahasto täydentää nykyistä kiinteistösalkkuamme ja sopii eläkevarojen riittävyydestä huolehtivalle pitkäjänteiselle eläkesijoittajalle hyvin”, Huotari tiivistää.

”Markkinoilta on puuttunut suomalaiseen institutionaaliseen sijoittamiseen pohjautuva, pitkäaikaiseen omistajuuteen sitoutunut taho. Yhteiskunnalliset kiinteistöt tarjoavat tulevien vuosien aikana runsaasti potentiaalisia investointimahdollisuuksia”, LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy:n salkunhoitaja Tuomas Rämö kertoo.

LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy:n hallinnoiman Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky –rahaston sijoittajamäärä tulee kasvamaan alkuvuoden aikana. Rahaston tavoitekoko on puoli miljardia euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nyt kiinnostavat myös yhteiskunnalliset kiinteistöt – Keva ja LähiTapiola perustivat uuden rahaston”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat