Kokeile kuukausi maksutta

Thyssenkrupp päätyi sijoittajakonsortiolle – hinnaksi 17,2 miljardia

Kone vetäytyi tarjouskisasta viime viikolla.

Thyssenkrupp päätyi lopulta sijoittajakonsortion käsiin. Vaihtoehto alkoi vahvistua viime viikolla, kun Kone vetäytyi tarjouskilpailusta.

Saksalainen teollisuusjätti Thyssenkrupp myy hissiliiketoimintansa Adventin, Cinvenin ja saksalaisen RAG-säätiön muodostamalle konsortiolle. Hinnaksi tulee 17,2 miljardia euroa, kertoi yhtiö torstai-iltana tiedotteessaan.

Kauppa vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän, jonka odotetaan varmistuvan vuoden loppuun mennessä. Thyssenkrupp sanoo, ettei odota viranomaisten asettavan kaupan toteutumiselle esteitä. Advent ja Cinven ovat molemmat sijoitusyhtiöitä, joiden liiketoimintaidea on ostaa, kehittää ja myydä yrityksiä.

Kauppahinta on määrä käyttää pahasti velkaantuneen Thyssenkruppin velkataakan keventämiseen ja eläkevastuiden rahoittamiseen. Thyssenkrupp aikoo käyttää kauppahinnasta 1,25 miljardia euroa ostaakseen osuuden hissiliiketoiminnasta, joka on ollut yhtiön parhaiten kannattava osa.

Koneen tarjous oli samaa luokkaa

Kone oli mukana kisassa pitkään, mutta luovutti viime viikolla. Toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth sanoi tuolloin, että syynä vetäytymiseen oli Thyssenkruppin erittäin huono taloudellinen tila.

Sveitsiläinen hissijätti Schindler uhkasi nostaa useita oikeusjuttuja kilpailun vääristämisestä, jos Kone saisi Thyssenkruppin hissit itselleen. Kone liittoutui tarjouskilvassa pääomasijoitusyhtiö CVC Capitalin kanssa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Thyssenkrupp päätyi sijoittajakonsortiolle – hinnaksi 17,2 miljardia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat