Kokeile kuukausi maksutta

Thyssenkruppin päänsärky: Mitä sanoo kilpailuviranomainen Kone-kaupasta?

Kuva: Kone

Saksalaisen teräsjätti Thyssenkruppin hallitus pohtii parhaillaan, kuka ostaa yhtiön hissitoiminnan. Uutistoimisto Bloombergin tietojen mukaan jäljellä on enää neljä ostajaehdokasta, joista Koneen ja pääomasijoittaja CVC Capitalin yhteenliittymä on nostanut tarjouksensa yli 17 miljardiin euroon.

Lähteiden mukaan Thyssenkruppin hallituksessa on johdon ja työntekijöiden edustajien kesken risteäviä kantoja siitä, mikä ostajaehdokkaista olisi paras. Päätöstä odotellaan tänään, mutta se voi venyä myös pidemmälle.

Koneen tarjous on korkein, mutta EU:n kilpailuviranomaisten kanta fuusioon huolestuttaa. Sen sijaan pääomasijoittajien, kuten Blackstonen ja Advent Internationalin kohdalla tällaista huolta ei olisi. Näiden tarjoukset jäävät lähteiden mukaan kuitenkin Konetta pienemmiksi eli alle 16 miljardiin euroon.

Thyssenkruppin rahoitusjohtaja Johannes Dietsch kommentoi eilen, että teollisen ostajan kohdalla vaadittava kilpailuviranomaisten hyväksyntä venyttäisi kauppahinnan saamista, mikä täytyy ottaa huomioon päätöstä tehtäessä.

Yhtiön toimitusjohtaja Marina Merz ilmoitti eilen, että yhtiö aikoo tehdä päätöksensä hissien myynnistä piakkoin. Thyssenkrupp julkisti eilen selvästi heikentyneen loppuvuoden tuloksensa.

Thyssenkruppin tappiollista terästuotantoa ovat painaneet Kiinan ja Saksan autotuotannon hidastuminen sekä Aasian halpatuonti. Pelastukseksi kaavailtu Euroopan terästuotannon fuusio intialaisen Tata Steelin kanssa kaatui viime vuonna kilpailusyihin, mikä on lisännyt huolta Koneen ostotarjouksen läpiviemisestä.

Tässä tilanteessa hissien myynti olisi keino pönkittää eläkekustannusten rasittamaa kassaa ja keventää velkalastia. Kone on kertonut tehneensä tarjouksen, mutta ei tarkempia tietoja sen sisällöstä. (Startel-Bloomberg)

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Thyssenkruppin päänsärky: Mitä sanoo kilpailuviranomainen Kone-kaupasta?”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat