Biltema osti ison maa-alueen Visulahdesta – huvipuistosta tunnettua aluetta rakennetaan uuden eritasoliittymän ympärille

Biltema Suomi oy rakennuttaa uuden tavaratalon Mikkeliin.

Biltema-konserniin kuuluva Biltema Real Estate Finland oy ostaa Mikkelin kaupungilta 3,4 hehtaarin maa-alueen Visulahdesta. Yhtiö jätti tonteista ostotarjouksen kaupungin järjestämän julkisen tarjouskilpailun yhteydessä.

Tavarataloketjun toimitusjohtaja Jani Mahlakaarto Biltema Suomi Oy:stä vahvistaa Mikkelin kehitysyhtiö Miksei oy:n tiedotteessa, että yhtiö suunnittelee Mikkeliin uutta myymälää. Yhtiön uuden tavaratalokonseptin mukainen noin 7 000 neliömetrin myymälä työllistää avauksensa jälkeen noin 25-40 henkilöä, rakennusvaiheessa moninkertaisen määrän.

Jani Mahlakaarron mukaan laajentaminen Mikkeliin on osa uutta kasvustrategiaa, jonka tavoitteena on lisätä myymälöiden määrä Suomessa lähivuosien aikana.

Yhtiön tavoitteena on aloittaa rakentaminen vuonna 2021 ja avata uusi myymälä yleisölle loppukeväästä 2022.

Tonttikauppa vauhdittaa Visulahden yritysalueen kehittymistä

Mikkelin kaupungin näkökulmasta noin 3,4 hehtaarin tonttikauppa on keskeisin lähtölaukaus Visulahden alueen kaupan ja yritystoiminnan rakentamiselle. Valtakunnallinen kauppaketju toimii alueen veturiyrityksenä, jonka vetovoimalla saadaan alueen muille investointikaavailuille varmasti vauhtia.

Biltema on ensimmäinen vähittäiskaupan toimija, joka tulee julkisuuteen suunnitelmiensa kanssa.

Mikkelin kaupunki ja Liikennevirasto rakentavat yhdessä vt5 Mikkeli – Juva -valtatiehanketta. Uusi valtatieosuus avautuu liikenteelle loppuvuonna 2020. Visulahden uusi eritasoliittymä otetaan samassa yhteydessä käyttöön.

Eritasoliittymän läheisyydessä sijaitsevat myös uudet kaupan toiminnoille varatut alueet.

Mikkelin kaupunki on kaavoittanut valtatielinjauksen välittömään läheisyyteen erityisesti kaupan ja yritystoiminnan alueita. Yhteysvälihankkeen myötä on jo rakennettu alueen kortteli- ja tonttikatuja siten, että tontit ovat nopeasti käyttöönotettavissa.

Aiemmin alueelle on jo sijoittunut Ponsse oyj.

Kaupungin tekninen johtaja Jouni Riihelä kertoo, että aluetta on kehitetty suunnitelmallisesti.

”Mikkelin kaupunki on rakentanut pitkäjänteisesti Visulahden eritasoliittymän ympärille sijoittuvaa kaupan ja yrittämisen aluetta. Valtatiehankkeen etenemisen ja tämän tonttikaupan myötä usko kauppapaikan vetovoimaisuuteen on konkretisoitunut. Voi sanoa, että valtakunnallisesti tunnetun ketjun sitoutuminen Visulahteen on tästä kaikista konkreettisin esimerkki ja kehitysaskel. Tämä yrityksen investointi luo kaivattua elinvoimaisuutta ja työpaikkoja Mikkeliin, mikä on ollut koko ajan Visulahden kehittämisen tavoite.”

Tällä hetkellä Visulahteen on voimassa kuusi muuta alustavaa varausta, Mikkelin kehitysyhtiö Miksein Hannele Hynninen kertoo. Lisäksi keskusteluja käydään useiden muiden toimijoiden kanssa.

”Uskomme Bilteman päätöksen vauhdittavan myös muiden toimijoiden päätöksiä.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Biltema osti ison maa-alueen Visulahdesta – huvipuistosta tunnettua aluetta rakennetaan uuden eritasoliittymän ympärille”

Vastaa