Asiantuntijat: Hulevesien hallinnalla alkaa olla kiire – ”Vaikka ei ole edes routaa, vesi ei mahdu mihinkään”

Ilmastonmuutoksen myötä sademäärät lisääntyvät. Samaan aikaan kaupunkeja rakennetaan yhä tiiviimmiksi. Jos hulevesien hallintaa ei kehitetä, tulvat lisääntyvät Suomessakin.

Ilmastonmuutos lisää sateita. Kuva: KALLE KOPONEN / HS
Sunnuntaina 16. helmikuuta Helsingin Kaisaniemessä satoi vuorokauden aikana 33,9 millimetriä vettä. Se on enemmän kuin koskaan helmikuussa vuoden 1891 jälkeen. Viikkoa myöhemmin toinen myrsky nosti meren pintaa niin, että Kauppatorilla lainehti.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Asiantuntijat: Hulevesien hallinnalla alkaa olla kiire – ”Vaikka ei ole edes routaa, vesi ei mahdu mihinkään””

  1. Kaavoittajan petos tulevia asujia kohtaan voi sisältää tällaisen pommin, että kaikki salaojat ja perusvesikaivot ovat tulvan alla eli koko alue onkin todellisuudessa padotuskorkeudessa sekaviemäröinti. Tarvitaan lisää ydinvoimaloita, jotta pumppaamot pyörivät. Alleviivaisin sanaa todellisuus, koska se näyttää olevan byrokraateillemme vieras, vai aikovatko he alkaa myydä tietoa rakennuspaikoista, jotka jäävät tulvien alle.

Viimeisimmät näkökulmat