Kokeile kuukausi maksutta

Asuntosäätiön Espoo-projektit esillä Finna-palvelussa – tarjolla iso pala Espoon historiaa

Asuntosäätiön rakennuttamia alueita Espoossa ovat Tapiola, Soukka ja Kivenlahti.

Finna-palvelussa voi kurkistaa Asuntosäätiön kädenjälkeen mm. Tapiolassa. Yksi sen maamerkeistä on uimahalli.

Asuntosäätiö oli 1950-1970 -luvuilla merkittävä asuinrakentamisen ja yhdyskuntasuunnittelun toimija, joka panosti arkkitehtuuriin, luonnonläheisyyteen ja asuinalueiden sosiaaliseen monikerroksisuuteen. Nyt ensimmäisiä osia sen arkistoista on julkaistu KAMU Espoon kaupunginmuseon Finna-hakupalvelussa (ekm.finna.fi).

Asuntosäätiön rakennuttamia alueita Espoossa ovat Tapiola, Soukka ja Kivenlahti. Parhaillaan uudistuva Tapiola on edelleen arvostettu ja kansainvälisesti tunnettu puutarhakaupunginosa. Kivenlahti ja Soukka ovat puolestaan meren äärelle rakennettuina yhdyskuntina esimerkkejä sen ajan aluesuunnittelusta.

Asuntosäätiö teki myös aktiivista tiedotus- ja valistustoimintaa, josta on tallella laaja valokuva- ja dokumenttiarkisto. Asuntosäätiö lahjoitti suuren osan vanhemmasta arkistosta Espoon kaupunginmuseolle vuonna 2014. Tällä hetkellä Finnassa on julkaistuna 1042 valokuvaa ja 174 asiakirjaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntosäätiön Espoo-projektit esillä Finna-palvelussa – tarjolla iso pala Espoon historiaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat