Epäselvyyksiä etenemisaikataulussa – Lappeenrannan vanhan kylpylän remonttityön suunnittelu on alkuvaiheessa

Lappeenrannan kaupungin omistamaan vanhaan kylpylään on suunnitteilla remonttityö, jonka tarkoituksena on parantaa rakennuksen käytettävyyttä. Vuokralainen haluaisi jo aloittaa laajat korjaukset.

Lappeenrannan kylpylä sijaitsee kaupunginlahdella Saimaan rannalla. Kuva: Lappeenrannan kaupunki.

Perinteikkään kylpylärakennuksen omistaa Lappeenrannan kaupunki ja sen vuokraustoimintaa hallinnoi Lappeenrannan Yritystila oy. Rakennuksen on vuokrannut Savon Mafia oy. Kumpikin haluaa kehittää vanhasta kylpyrakennuksesta aiempaa paremman kylpylä-, majoitus- ja ravintolapalveluita tarjoavan maamerkkirakennuksen.

Torstaina Ylen uutisessa kerrottiin, että Savon Mafia olisi remontoimassa kohteen ”lattiasta kattoon” ja sijoittamassa 1,1 miljoonaa euroa kylpylärakennuksen remontointiin. Savon Mafia odottaa kaupungilta lupaa investointien aloittamiseen.

Lappeenrannan Yritystilojen perjantain tiedotteen mukaan kylpylän remonttihankkeen valmistelutyö on kuitenkin vielä alkuvaiheessa. Kaupungin elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimin mukaan kaupunki ei ole vielä tehnyt päätöksiä hankkeen toteuttamisesta.

”Suhtaudumme myönteisesti alueen kehittämiseen ja matkailua edistäviin investointeihin. Ennen päätöksentekoa tulee kuitenkin toteuttaa huolellinen valmistelutyö.
Rakennukseen joudutaan tekemään muutoksia, sillä tiloissa aiemmin toimineen vuokralaisen toimintaa varten rakennetut kevyet väliseinärakenteet on nykyisen vuokralaisen toiminnan näkökulmasta tarkoituksenmukaista purkaa”, Leimi kertoo tiedotteessa.

Purettavien väliseinien ansiosta vapautuvien tilojen tilalle on yhteistyössä vuokralaisen kanssa kaavailtu ravintolatiloja. Alustavissa suunnitelmissa ravintolatilojen ulkoterassin olisi tarkoitus tulla osin nykyisten parkkipaikkojen kohdalle.

”Tämän lisäksi rakennukseen on suunniteltu muita korjaustoimenpiteitä liittyen rakennuksen talotekniikkaan sekä rakennuksen ulkorakenteisiin. Keskusteluissa on ollut myös laajempia muutoksia ulkoalueisiin, mutta niiden ei ole todettu olevan kustannuksiltaan realistisia”, Leimi selvittää.

Julkisuudessa oli tietoja, joiden mukaan piha-alueelle tulisi myös allastoimintaa. Leimin mukaan näin ei kuitenkaan ole.

”Emme ole toteuttamassa altaita piha-alueelle. Terassi ravintolaoven edessä voidaan toteuttaa tarkemmin sovittavassa laajuudessa.”

Myöskään rakennuksen käyttötarkoitukseen ei ole tulossa asemakaavan muutosta edellyttäviä toimintoja, mutta Leimi kertoo, että asemakaavan muutosta tulisi silti harkita.

”Asemakaavan päivittäminen olisi järkevää käynnistää, sillä nykyinen asemakaava on vanha ja rakennuksesta ei ole olemassa esimerkiksi ajanmukaista rakennushistoriallista selvitystä. Nämä eivät kuitenkaan muodostu esteeksi nyt yhteisissä suunnitelmissa olevan hankkeen etenemiselle.”

Leimin kuvauksen mukainen hankesuunnitelma on vasta yksi mahdollisista ratkaisuista, jota voidaan jatkokehittää.

”Liittyvien piharakenteiden ja koko remontin laajuus määräytyy selvitysten valmistuttua. Vasta sen jälkeen on mahdollista määrittää tarkempi tavoitekustannusarvio”, Leimi sanoo.

Lappeenrannan satama-alueella sijaitseva kylpylähotelli koostuu vanhasta kylpylärakennuksesta ja Ainonkadun toisella puolella sijaitsevasta uudemmasta hotellikylpylärakennuksesta, jonka kunto ja palvelutaso halutaan myös säilyttää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Epäselvyyksiä etenemisaikataulussa – Lappeenrannan vanhan kylpylän remonttityön suunnittelu on alkuvaiheessa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat