LVI-tukkukaupan alkuvuosi oli lupaava, mutta koronavirus painoi ennusteet alas

LVI-teknisten tuotteiden tukkumyynti oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä reippaassa kasvuvauhdissa viime vuoden alkuun verrattuna.

Kuvituskuva. Wiitta Oy:n putkiyhteitä, joita robotti tekee muottipuristustekniikalla.

Tammi-maaliskuun myyntiluvut ylittivät viime vuoden vastaavan ajanjakson myynnit lähes seitsemällä prosentilla.

LVI-tukkumyyntien arvo oli alkuvuodesta 284 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 266 miljoonaa euroa. Nousua riitti vielä huononevista suhdanne-ennusteista huolimatta 6,9 prosentin verran viime vuoden ensimmäiseen kvartaaliin nähden. Tilastot valmistuivat juuri ennen valmiuslain voimaanastumista.

”Koronapandemia on lyhyessä ajassa muuttanut globaalit ja kotimaiset talousnäkymät dramaattisesti ja tuoreimmat luvut maailmalta ovat synkkiä. Suomessa keskusteltiin vielä loppuvuodesta puolen prosenttiyksikön tarkkuudella positiivisista kasvuennusteista. Nyt arvuutellaan talouden painuvan pakkaselle 5-15 prosentin haarukassa. Tätä taustaa vasten ensimmäisen kvartaalin luvut ovat erittäin positiivisia”, toimitusjohtaja Ilkka Salo Talotekninen teollisuus ja kauppa ry:stä arvioi.

Suomen talouslukujen painuminen tulee jatkossa näkymään myös rakentamisen ja talotekniikan luvuissa, joskin pienellä viiveellä.

Kovin tarkkoja ennusteita on tämänhetkisessä tilanteessa mahdoton tehdä. Paljon riippuu siitä, kuinka nopeasti rajoitteita päästään purkamaan, niin että tartuntatilanne saadaan pysymään kurissa.

LVI-teknisten tuotteiden myyntejä tilastoi Talotekninen teollisuus ja kauppa ry,  jonka jäsenyritysten kautta myydään arviolta 70 prosenttia LVI-teknisistä tuotteista Suomessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “LVI-tukkukaupan alkuvuosi oli lupaava, mutta koronavirus painoi ennusteet alas”

Vastaa