Kokeile kuukausi maksutta

Skanskalle asfaltoitavaa Savon sydänmailla

Urakoita on 21 kappaletta ja päällystettävää yhteensä 180 kilometriä.

Tienpäällystysurakat käynnistyvät eri puolilla Suomea toukokuussa ja niitä jatketaan syyskuulle saakka.

Skanska on saanut jo tilauksia tulevan kesän päällystystöistä. Yhtiö  päällystää touko-syyskuun aikana teitä Pohjois-Savossa muun muassa Kuopion, Rautalammin, Vesannon, Suonenjoen, Nilsiän, Maaningan ja Sukevan alueella. Hankekokonaisuuden tilaaja on Keski-Suomen ja Pohjois-Savon ELY-keskus.

Työkohteita kokonaisuuteen kuuluu yhteensä 21, ja niistä kertyy noin 180 tiekilometriä uutta päällystettä. Kaiken kaikkiaan urakassa käytetään huomattavia määriä materiaalia: päällysteitä noin 120 000 tonnia ja kantavaa kiviainesta 75 000 tonnia. Urakkaan sisältyy myös teräsverkkojen asennusta sekä Vt 5 -tien levennystä 17 kilometrin pituudelta välillä Oravijärvi–Kuohunkangas.

”Työt pyritään hoitamaan siten, että tienkäyttäjille aiheutuisi mahdollisimman vähäistä haittaa. Kuitenkin päällystystöistä seuraa hetkellisesti sitä, että liikenne joudutaan pysäyttämään ja nopeusrajoituksia alentamaan. Tien levennyksen osalta työmaan kesto on pari kuukautta”, sanoo tuotantopäällikkö Pentti Katermaa Skanskasta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanskalle asfaltoitavaa Savon sydänmailla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat