Kokeile kuukausi maksutta

Suomalaiset kaipaavat omaa työhuonetta – myös etätyön suosio kasvaa

Lähes puolet barometriin vastanneista toimistotyötä tekevistä haluaisi tehdä mahdollisimman paljon etätöitä. Reilu kolmannes on sen sijaan mieluummin työpaikalla.

Avoimet toimistotilat ovat olleet viime vuosien valtatrendi. Käyttäjät kaipaavat kuitenkin aiempaa enemmän omia työhuoneita. Kuva Raidejokerin allianssitoimistosta.

Suomalaisten ihannetyöpaikkaan pääsee julkisilla liikennevälineillä, siellä on säädettävä työpiste ja -pöytä sekä oma työhuonetta.

Tulokset käyvät ilmi YIT:n ja Prior Konsultoinnin toteuttamasta Kestävät kaupunkiympäristöt 2019 -barometrista, johon vastasi yli tuhat kaupungissa asuvaa suomalaista. Barometrin tavoitteena on selvittää, millaisia kaupunkiympäristöjä Suomessa halutaan kehittää. Kyselyssä kaupunkilaiset ottavat kantaa mm. kodin, työ- ja kaupunkiympäristön, liikkumisen sekä kaupan eri vaihtoehtoihin.

Lähes puolet barometriin vastanneista toimistotyötä tekevistä haluaisi tehdä mahdollisimman paljon etätöitä. Reilu kolmannes on sen sijaan mieluummin työpaikalla, jossa voi tavata mahdollisimman paljon ihmisiä.

Etätöitä suosivien osuus on kasvanut vuodesta 2018. Tuolloin 39 prosenttia vastaajista suosi etätöitä ja 42 prosenttia pyrki olemaan työpaikalla paikan päällä. Koronakriisin myötä etätyön suosio on lisääntynyt entisestään.

Kestävät kaupunkiympäristöt -barometri toteutettiin nyt toista kertaa. Kysely suunnattiin Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun, Oulun, Jyväskylän ja Kuopion asukkaille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomalaiset kaipaavat omaa työhuonetta – myös etätyön suosio kasvaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat