Kokeile kuukausi maksutta

Tuusula voitti My Town-kisan – maailman ensimmäinen hiilineutraali asuinalue nousee Rykmentinpuistoon

Tuusulan asuntomessualueen välittömästä läheisyydestä on varattu kaksi korttelia, joissa on rakennusoikeutta yhteensä 22 000 kerrosneliömetriä. Tämä mahdollistaa asuntojen rakentamisen noin 200 perheelle.

Tuusulaan nousee hiilivapaita koteja 200 asukkaalle. (Kuva: Huzza Oy/ Martti ja Tuulikki Huusko.)
Kuuntele juttu

”My Town! Maailman ensimmäinen hiilineutraali asuinalue” suunnitellaan Uudellamaalla sijaitsevaan Tuusulan Rykmentinpuistoon.

Hirsitaloteollisuuden toteuttamaa hanketta varten on Tuusulan asuntomessualueen välittömästä läheisyydestä varattu kaksi korttelia, joissa on rakennusoikeutta yhteensä 22 000 kerrosneliömetriä. Tämä mahdollistaa asuntojen rakentamisen noin 200 perheelle.

Kunnallistekniikan puolesta rakentaminen alueella voi alkaa jo vuoden 2021 alussa. My Town! -hanke on saanut rahoitusta ympäristöministeriön puurakentamisen ohjelman Kasvua ja kehitystä puusta -tukiohjelmasta.

Hankkeessa suunnitellaan ja pilotoidaan toimintakonsepti hiilineutraalin asuinalueen rakentamiseksi. Samalla etsitään ja haetaan hirsitaloteollisuuden kumppaneiksi uusia partnereita, osaajia ja tekniikkaa.

Hiilineutraaliuden lisäksi tavoitteena on selvittää, miten kaupunkirakentamisesta saataisiin entistä käyttäjälähtöisempää ja yhteisöllisempää. Selvityksestä vastaa Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikkö.

Viime vuonna käynnistyneen hankkeen alkuvaiheessa kartoitettiin yhteensä kahdeksan paikkakuntaa.

Tuusulan valtteja olivat sijainti suurten kasvukeskusten läheisyydessä sekä kunnan tarkoitukseen osoittaman alueen kaavan väljyys, joka mahdollistaa rakentamisen pientaloista pienkerrostaloihin. Kortteleissa on lisäksi osittain valmis kunnallistekniikka.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tuusula voitti My Town-kisan – maailman ensimmäinen hiilineutraali asuinalue nousee Rykmentinpuistoon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat