Bundesbank ennustaa Saksan talouteen toipumista – rakennusala selviää kohtuullisin kolhuin

Pudotusta 2,3 prosenttia viime vuoden tammi-maaliskuusta.

Saksan talous otti alkuvuonna takapakkia, mutta toiselta neljännekseltä odotetaan jo parempaa, kun rajoituksia on päästy purkamaan.

Saksan talous alkanee toipua jo vuoden toisella neljänneksellä, kun pandemiarajoituksia aletaan asteittain purkaa. Näin arvioi maan keskuspankki Bundesbank kuukausikatsauksessaan.

Saksa on siirtymässä kesää kohden asteittain normaaliin, kun koulut, ravintolat ja tehtaat avautuvat.

”On paljon viitteitä siitä, että yleinen taloussuhdanne paranee toisen neljänneksen kuluessa, kun rajoituksia puretaan ja elpyminen pääsee vauhtiin”, Bundesbank toteaa raportissaan.

”Mutta talouden kehitykseen liittyvä epävarmuus on hyvin suurta.”

Tammi-maaliskuussa Saksan talous vajosi syvimpään taantumaan vuosikymmeneen eikä elpyminen tapahdu nopeasti. Saksan tilastokeskuksen viime viikolla julkistaman alustavan tilaston mukaan laskua tuli 2,3 prosenttia vuotta aikaisemmasta.

Bundesbankin mukaan yksityinen kulutus ja investoinnit ovat kärsineet koronarajoituksista, mutta rakennusteollisuus on selvinnyt pienemmin vaurioin.

Tukea saadaan myös hallituksen elvytystoimista, joiden arvo nousee miljardeihin euroihin. Keskuspankin mukaan Saksalla on kuitenkin varaa tähän valtion kuluneiden vuosien tiukan taloudenpidon myötä. (Startel-Bloomberg)

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Bundesbank ennustaa Saksan talouteen toipumista – rakennusala selviää kohtuullisin kolhuin”

Jätä kommentti